Yandex Metrica

Türkiye Ay'a gidiyor! TUA uzay aracına ilişkin ilk detayları resmen açıkladı

Türkiye Ay'a gidiyor! TUA uzay aracına ilişkin ilk detayları resmen açıkladı

Türkiye Uzay Ajansı, Ay Araştırma Programı misyonu kapsamında Ay'a gönderilecek uzay aracına ilişkin ilk detayları paylaştı. Araç, teknolojinin son sistemlerini bünyesinde barındıracak. Kesintisiz iletişim ve enerji depolaması mümkün olacak.

Teknoloji

23.01.2024, 20:10

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından tasarlanan uzay aracı, iki farklı modülden oluşacak. 

Platform modülü, Ay'a ulaşmak için gereken ateşlemeleri yapacak ve Ay'a ulaştıktan sonra gerçekleştirilecek görevlerin yerine getirilmesi için gerekli alt sistemleri barındıracak.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

ÇİFT YAKITLI İTKİ SİSTEMLERİ KULLANILACAK

Aracın seyrüsefer sistemleri kapsamında, yıldızizler ve yüksek çözünürlüklü bir kamera bulunacak. Geniş açılı video kamera ile Ay'a transfer, Ay yörüngesi ve yüzeye iniş aşamaları kapsamındaki operasyonlar sırasında videolar alınacak. Aracın hareketini sağlayacak olan hibrit ve çift yakıtlı itki sistemleri de kullanılacak.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ PİLİ SÜREKLİ OLARAK GÜÇ ÜRETEBİLECEK

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü tarafından üretilecek sabit güneş panelleri, Ay yörüngesindeki operasyonlar sırasında aracın hem +X hem de -X yüzeylerinde bulunacak. Bu sayede, herhangi bir güneş pili sürekli olarak güç üretebilecek. AYAP-1 görevi ile kazanılan tecrübenin ardından, AYAP-2 iniş aracında tamamen sabit güneş panelleri kullanılacak.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

ACİL DURUMLARDA KOLAY BİR ŞEKİLDE İLETİŞİM KURULACAK

Uzay aracında TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilecek iki farklı frekans bandında çalışan haberleşme sistemi bulunacak. S-Bant ile sağlık ve durum bilgileri haberleşilecek ve yörünge belirleme için mesafe ölçümleri yapılacak. S-Bant antenlerinin geniş huzmesi nedeniyle yönlendirme ihtiyacı olmadığı için acil durumlarda da bu sistem üzerinden haberleşme sağlanabilecek. Yönlendirilebilir X-Bant anteniyle ise yüksek hacimli veriler yere aktarılırken, sağlık ve durum bilgileri de bu sistem üzerinden alınabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading