Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk Bilim Heyeti Antarktika'da! Projelere TEKNOFEST birincileri de katılacak

Türk Bilim Heyeti Antarktika'da! Projelere TEKNOFEST birincileri de katılacak

Türk bilim heyeti 7.Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında beyaz kıtaya ayak bastı. 68 saatlik yolculuğun ardından Antarktika'ya ulaşan ekip 18 ayrı proje geliştirecek.

Teknoloji

23.01.2024, 20:24

Türk Bilim Heyeti 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi için beyaz kıtaya gitti. 24 kşilik bilim heyetiyle yola çıkan ekip 3 günlük yolculuğun ardından 2 tonluk teknik ekipmanla Antarktika king George Adası'na ulaştı. 

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST BİRİNCİLERİ DE O EKİPTE

Bilim heyetindden Prof. Dr. Özsoy, ekipte TÜBİTAK 2204-C Lise öğrencileri Kutup Araştırmaları Projeleri Yarışması çağrısı kapsamında TEKNOFEST'de ilan edilen 3 lise birincisinin de ekipte yer aldığını söyledi.

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

18 PROJE GELİŞTİRİLECEK

Birçok alanda projeler geliştirileceğini söyleyen Özsoy, şu şekilde konuştu:

Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Harita Genel Müdürlüğü bizimle olacak. Her sene yapmış oldukları ve aslında ölçüm istasyonlarının topladığı verileri alıp, yeni verilerin toplanabilmesi için tüm hazırlıkları gerçekleştirebilecekler. Bununla birlikte yine bizim gözlemleme çalışmalarını yapmış olduğumuz özellikle Horseshoe Adası'nda bulunan göllerin korunması adına verilerin toplanması çalışmasını gerçekleştireceğiz. Küresel Uydu Konumlandırma istasyonlarımızdan yıl boyu toplanan veriler alıp meteoroloji istasyonumuzun kontrollerini sağlayacağız. Buzullarla ilgili çalışmalar yapıp ekosistem ve yer bilimleri dahil olmak üzere 18 projeyi icra etmek için şu an Antarktika'dayız.

Yapay zeka teknolojisi korkutmaya devam ediyor! ChatGPT artık Tükçe konuşarak... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ ARTIRACAK

Türkiye’nin Antarktika Antlaşmalar Sistemi’nde danışman ülke statüsü kazanabilmesi amacıyla her yıl düzenli olarak bilim seferlerinin gerçekleştirilmesi ve yapılacak araştırmaların uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanarak dünya literatürüne katkı sağlanması büyük önem arz ediyor. Araştırmacılar, bu doğrultuda yapacakları çalışmalar ile Türkiye’nin uluslararası görünürlüğüne de katkıda bulunacak.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığınca (BİDEB) düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması birincileri de ‘Kutup Okyanuslarındaki Mikroplastik Kirliliğini Önlemek için Yerli ve Milli Biyoplastik Materyal Üretimi' isimli projeleri ile ilgili King George Adası'na bulunan Şili'ye ait Escudero Üssü'nde çalışmalar yapacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading