Yandex Metrica

Tesla'yı Kaliforniya'dan Teksas'a taşınmaya iten sebep

Tesla'yı Kaliforniya'dan Teksas'a taşınmaya iten sebep

Elektrikle çalışan araçlar tasarlayıp üreten Tesla, maliyeti düşürmek amacıyla Kaliforniya'dan Teksas'a taşınma kararı aldı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:05

ABD'de elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketin genel merkezini Kaliforniya'dan Teksas'a taşıyacaklarını açıkladı.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

KALİFORNİYA YÖNETİMİ İLE YAŞANAN SORUNLAR

Tesla'nın hissedarlarıyla yapılan toplantıda alınan kararı açıklayan Musk, Kaliforniya'daki üretim şartlarının zorluğu nedeniyle, maliyet anlamında çok daha cazip Austin kentine taşınacaklarını duyurdu. Kaliforniya yönetimi ile bir süredir sorun yaşadığı bilinen Musk, "Körfez Bölgesi'nde büyüme kapasitemizin sınırı var." diyerek eyaletteki yüksek konut fiyatları ile vergi oranlarının üretim ve çalışanların maliyetlerini artırdığını ifade etti.

Tesla, son aylarda Hewlett Packard Enterpirse ve Charles Schwab gibi Teksas'a taşındıklarını duyuran birkaç California şirketi arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading