Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tesla'nın insansı robotu 'Optimus' nedir? Tesla Optimus'un özellikleri

Tesla'nın insansı robotu 'Optimus' nedir? Tesla Optimus'un özellikleri

Piyasaya sürdüğü elektrikli otomobillerle devrim yaratan Tesla, bir süre önce dikkat çeken bir işe imza attı. Elon Musk, şirketin bir insansı robot üzerinde çalıştığını açıkladı. Optimus olarak isimlendirilen robot, Elon Musk'a göre küresel ekonomiyi değiştirecek. Peki, Tesla'nın insansı robotu 'Optimus' nedir? Tesla Optimus'un özellikleri ne? İşte detaylar...

Teknoloji

09.02.2024, 02:27

Optimus ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Tesla, yıllık hissedarlar toplantısı sırasında Optimus ile ilgili yeni bir görüntü yayınladı. Bu görüntü, şirketin 30 Eylül'de gerçekleştireceği "AI Day: Part 2" etkinliği için hazırlanmıştı. 

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

OPTİMUS NEDİR?

Elon Musk, 2022'nin başında yaptığı bir açıklamada etkinliğin 19 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Ancak planlar sonradan değişti. Bunun nedeni de Optimus'un kendisiydi. Elon Musk, robotun çalışan bir prototipini oluşturmak istediklerini, bundan kaynaklı olarak da etkinliği ertelediklerini açıkladı. Optimus için paylaşılan son görüntü, çalışan prototipin hazır olduğunu düşündürüyor.

Optimus ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda; bu robotun işlevselliğinin yıllar içerisinde artacağını görüyoruz. Tesla'ya göre Optimus, ilk aşamalarda tıpkı Tesla'nın fabrikalarındaki gibi tekrarlayan işlerde kullanılacak. İlerleyen yıllarda ise bu durum değişecek ve Optimus, insanların yapabildiği hemen her işi yapabilir hale gelecek. Buna gündelik işler de dahil. 30 Eylül'de tanıtılacak robot, yeni bir devrin başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading