Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tesla Bitcoin'i ödeme türü olarak kabul edecek

Tesla Bitcoin'i ödeme türü olarak kabul edecek

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, şirketin Bitcoin ile ödeme türünü kabul etmeye ‘büyük olasılıkla’ yeniden başlayacağını duyurdu.

Teknoloji

23.01.2024, 17:41

Musk, katıldığı bir konferansta konuşarak, Tesla ve SpaceX'in Bitcoin yatırımının haricinde kendisinin de özel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımları olduğunu söyledi.

Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla geçiş olduğundan bahseden Musk, özellikle Çin'de kullanılmakta olan bir grup kömür santralinin kapatıldığını anlattı.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

BÜYÜK OLASILIKLA BİTCOİN KABUL ETMEYE DEVAM EDECEK

Elon Musk, ‘Yenilenebilir enerji kullanım yüzdesinin büyük olasılıkla yüzde 50 veya üzerinde olduğunu ve bu oranı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu doğrulamak için biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer öyleyse, Tesla büyük olasılıkla Bitcoin kabul etmeye devam edecek’ diye konuştu.

Musk, mayıs ayında sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, çevresel endişeleri gerekçe göstererek Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading