Teknoloji devleri tarih verip duyurdu! Dev indirim geliyor: Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo...
Dövizdeki yükselişle birlikte Türkiye'deki fiyatlarını hiç vakit kaybetmeden artıran teknoloji şirketleri kur düşüklüğünde sessizliğini koruyor. Peki, şirketler indirim yapacak mı? Samsung ve Huawei konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kur yükselince telefon ve teknolojik cihaz fiyatlarını vakit kaybetmeden yükselten teknoloji şirketi kur düşüklüğünde üç maymunu oynamaya devam ediyor. Konuya ilişkin, şirketler sadece açıklama yapmakla yetiniyor.
HUAWEİ: HAFTAYA NETLEŞİR
Huawei Türkiye kurun geri çekilmesinin ardından teknoloji ürünlerinde aşağı yönde fiyat düzenlemesine ilişkin sorulan bir soruyu “Günlük oynaklığa göre, karar vermiyoruz. Şu anda beklemedeyiz. Haftaya netleşir.” şeklinde yanıtladı.
SAMSUNG: FİYATLARIMIZI MÜŞTERİ ODAKLI BELİRLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Azdemir, döviz kurundaki gelişmelere paralel izledikleri fiyat politikasına dair olarak şu açıklamaları yaptı:
“Türkiye’de, Samsung’un tüm modellerinin satışı internet sitemiz ve tüm Samsung satış noktalarından aynı şekilde devam etmekte. Doğru stok planlamasıyla operasyonlarımızı güvenli bir şekilde sürdürüyoruz. Bununla birlikte içinde bulunduğumuz süreçte piyasa hareketlerini yakından takip edip kurun hızla arttığı dönemde dahi artan maliyetleri kullanıcılara en az yansıtacak şekilde bir fiyatlandırma politikası izliyor, ürünlerimizin fiyat değişimlerini kur artışının altında tutuyoruz. Piyasa koşullarını etkileyen çok çeşitli faktörleri değerlendirirken fiyatlandırma politikamızı yine müşteri odaklı yaklaşımımızla sürdürmeye devam edeceğiz.”
XİAOMİ VE OPPO İNDİRİM YAPACAK MI?
Dünya genelinde düşük fiyat politikası uygulayan Xiaomi ve Oppo'da ise kur düşüklüğüyle birlikte büyük indirimler bekleniyor. Şirketler bu konuya ilişkin henüz açıklama yapmasa da önümüzdeki günlerde indirimlere ilişkin açıklama gelebilir.