Yandex Metrica
SON DAKİKA
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan'da yaşanacak! Selçuk Bayraktar tarihi verdi

TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan'da yaşanacak! Selçuk Bayraktar tarihi verdi

TEKNOFEST heyecanı Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan'da yaşanacak. Tanıtım töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Türkiye dışında ilk festivali Azerbaycan'da yapıyoruz. Katılımcılar 10 farklı dalda mücadele edecek.' dedi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:46

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar Azerbaycan'da tanıtım toplantısında konuşuyor. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye dışında ilk TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yaptıklarını söyledi.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

TEKNOFEST KARADENİZ'E DAVET

"Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi TEKNOFEST Karadeniz’e davet ediyorum. Yurt dışından da ciddi iş birliği teklifleri alıyor. Türkiye dışında bir TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik. Türkiye dışında ilk TEKNOFEST’i Azerbaycan’da yapıyoruz.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

200 BİN ÖĞRENCİ VE 39 YARIŞMAYLA TEKNOFEST YOLUNA DEVAM EDİYOR

Karabağ’lı canlar evlerine dönmeye başladı. Tam da bu sebeple yüksek teknolojiyi muhakkak suretle kimseye bağımlı olmadan milletimizin geliştirmesi gerekiyor. Bugün bizi tüm samimiyeti ve sıcaklığıyla karşılayan Bakü’de evimizdeyiz. Tek millet olarak yine yan yana beraberiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki İstanbul’da semaya dua için ellerin yükseldiği duaya Bakü’de amin denir.

2018’de TEKNOFEST’in ilk yılında 14 yarışmayla başlamıştı 20 bin öğrenci başvurmuştu. Çığ gibi büyüdü ve dünyada açık ara en büyük teknoloji yarışma platformu olarak 200 bin öğrenci ve 39 yarışmayla TEKNOFEST yoluna devam ediyor.

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

'TEKNOFEST AZERBAYCAN'DA YOLUNA 10 YARIŞMAYLA BAŞLIYOR'

TEKNOFEST Azerbaycan’da yoluna 10 yarışmayla başlıyor. Tüm teknoloji meraklılarının elini çabuk tutarak 15 Şubat’a kadar başvurmalarını çağırıyorum.

Takımlarınızı kurup yarışmalara katılım göstermeniz geleceğe şimdiden hazırlanmak için önemli bir zorunluluktur. Gelin geleceğin güçlü Azerbaycan’ında sizler de yer alın.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

'OMUZ OMUZA ÇALIŞMAYA DEVAM ETMELİYİZ'

Azerbaycan’daki paydaşlarımızla birlikte robotikten kodlamaya, yapay zekadan siber güvenliğe geleceğin teknolojisinde kardeşlerimiz bu alanlara hazırlanacaklar.

Hep bir arada büyük hedefler için el birliği ile omuz omuza vererek çalışmaya devam etmeliyiz. Birlikteliğimiz ülkelerimizin geleceği tam bağımsızlık mücadelemize en büyük destek olacaktır. Dünde bugün de gelecekte bizlere dikensiz bir gül bahçesi vadetmiyor. Önemli olan zorluklar karşısında pes etmeden yılmadan mücadeleye devam etmektir. Sözlerime son verirken Bakü’den Suşa’ya can Azerbaycan’ın her köşesine selamlarımı iletiyorum."

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST HEYECANI 26 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Azerbaycan, TEKNOFEST Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali’ne 2021'de ilk kez katılmıştı. Festivalin Azerbaycan ulusal çadırında Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan sergi alanında, 11 yerel firma ve start-up’ın ürün ve çözümlerinin yanı sıra yerel insansız hava araçları da sergilenmişti. Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne bağlı profesyonel pilotlar, etkinlik kapsamında düzenlenen hava gösterisinde MiG-29 savaş uçakları ile tekli uçuş gösterileri gerçekleştirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading