Yandex Metrica
SON DAKİKA
TEKNOFEST gençliği kendi imkanlarıyla 3 kilometre irtifaya çıkan roket tasarladı

TEKNOFEST gençliği kendi imkanlarıyla 3 kilometre irtifaya çıkan roket tasarladı

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te gençlerin kıyasıya yarışı devam ediyor. Festivale katılan üniversite öğrencileri, kendi imkanlarıyla 3 kilometre irtifaya kadar çıkabilen roket tasarladılar.

Teknoloji

23.01.2024, 19:44

Türkiye'nin Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gençlerin üretkenliğini artırmaya devam ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Yıldız Roket Grubu tarafından tasarlanan ve "SEMRUK" adı verilen roket, 2020 yılındaki TEKNOFEST'te ikincilik elde etmişti.

Elon Musk bu kez başardı! Starship roketi ilk kez uzay... Haberi Görüntüle

BİRİNCİLİĞİ İSTİYORLAR

Çalışmalarını sürdüren, 15 kişiden oluşan grup, özelliklerini geliştirdikleri roketleriyle TEKNOFEST KARADENİZ'de finallere katılma hakkı kazandı. Yıldız Roket Grubu, bu kez daha önce kaçırdıkları birinciliği elde etmeye çalışacak.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

TÜM DENEMELER BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Enes Kesmen, geliştirdikleri roketleriyle yaptıkları 3 atışta da başarılı olduklarını kaydetti.

Roketlerinin 3 kilometre irtifaya çıkabildiğine işaret eden Kesmen, "Amacımız ülkemizi uzay ve havacılık alanında daha ileriye taşımak. Sadece yarışma anlamında değil, AR-GE ve TÜTİBAK projeleriyle hem üniversitemize hem de ülkemize katkı vermek istiyoruz. Üniversite hocalarıma ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Herkesi TEKNOFEST'e davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading