Yandex Metrica
SON DAKİKA
TEKNOFEST bereketi ile beraber geldi! Kızılelma 2024’te seri üretime geçiyor!

TEKNOFEST bereketi ile beraber geldi! Kızılelma 2024’te seri üretime geçiyor!

Resmi açılış töreni sağanak yağış nedeniyle bugüne ertelenen TEKNOFEST dün ziyaretçilerine kapısını açtı. Yağmura rağmen aralıksız bir şekilde yoğun ilgi gören festival için Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST bereketi ile beraber geldi. Kızılelma, 2024’te seri üretime geçiyor. 2025’te de TCG Anadolu gemisinde göreve başlayacak hale geleceğini planlıyoruz. " dedi.

Teknoloji

08.02.2024, 12:20

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), İstanbul’da kapılarını dün yoğun bir ilgiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Binlerce kişi festival için Atatürk Havalimanı’na akın ederken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST bir coşku ile başladı yeni bir mevsim gibi. Her sene nasıl geliyorsa ve hayatımızda kalıcı izler bırakıyorsa bu sene de öyle başladı. İlk güne yağmurla başladık. Bereketi ile beraber geldi” ifadelerini kullandı.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

27 NİSAN VE 1 MAYIS TARİHLERİNDE ZİYARET EDİLEBİLECEK 

TEKNOFEST 2023 heyecanı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda teknoloji tutkunlarına kapılarını açtı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi festival alanına akın etti. Festivalde, Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı ilgi odağı oldu. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler yer alacak.

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

"TEKNOFEST YENİ BİR MEVSİM GİBİ BAŞLADI"

Festivalle ilgili açıklama yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, vatandaşları yağmurda mağdur etmemek için resmi açılışın bugüne ertelendiğini dile getirdi. TEKNOFEST’in bereketi ile geldiğini belirten Bayraktar, “TEKNOFEST bir coşku ile başladı yeni bir mevsim gibi. Her sene nasıl geliyorsa ve hayatımızda kalıcı izler bırakıyorsa bu sene de öyle başladı. Tabii ki ilk güne yağmurla başladık. Bereketi ile beraber geldi. Ama onun da ayrı bir artısı oluyor. Çadırlardaki müthiş teknoloji buluşları, projeleri daha fazla görme şansını yakaladık” dedi.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

"YARIŞMAMIZ BİLİMSEL ARAŞTIRMAYI İÇEREN BİR YARIŞMA"

“Sağlıkta yapay zeka yarışması bizim çok önem verdiğimiz bir yarışma” diyen Bayraktar, “Çünkü bu yüzyılda ilk defa mühendisi ile tıp bir araya gelerek insanlığın hastalıklarına çare bulmaya başladı. Yaklaşık 20-30 sene önce başladı bu. Yarışmamız çok iddialı bir şekilde, ilk yılından itibaren derinlemesine bilimsel araştırmayı içeren bir yarışma. O yüzden biz çok önemsiyoruz bu yarışmayı” ifadelerini kullandı.
Model uydular Tuz Gölü’nde yarışıyor.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

"15 ÜNİVERSİTE TAKIMI YARIŞIYOR"

TEKNOFEST 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışmasının Final etabı Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleştirildi. 100’ün üzerinde takımın ilk başvuruyu yaptığı yarışmada finale kalan 15 üniversite takımı yarışıyor.Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan beraberindeki heyetle birlikte yarışmaya katılan takımları ziyaret ederek bilgi aldı. Yarışma hakkında bilgi veren Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok şunları söyledi:“Son üç yıldır model uydu yarışmalarının final etaplarını Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleştiriyoruz. Final etabı için 15 üniversite takımının yarışıyor. Şu ana kadar 10 takım uçuşunu tamamladı. Önümüzde 5 uçuş kaldı. Gerekli değerlendirmemizi, puanlamalarımız yapacağız.

Tesla kullanıcılarının dikkatine! Elon Musk müşterilerine tam otomon sürüş hediye... Haberi Görüntüle

YARIŞMA 6 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK 

Bu hafta sonu TEKNOFEST’te birinci, ikinci, üçüncü olan takımlarımız ödüllerini alacak. Biz bu yarışmayı 8 yıldır düzenliyoruz. Bu sene 100’ün üzerinde takım ilk başvuruyu yaptı. Model uydu yarışmasında biz aşama, aşama ilerliyoruz. Bir uydunun tasarımı, daha sonraki kritik tasarım aşaması, daha sonra uçuş testleri ile birlikte en son bugünkü uçuş aşamasına geliyoruz. O yüzden en az 6 ay süren bir yarışmadan bahsediyoruz. Üniversite öğrencilerini bu 6 ay önce biz mentollerimiz tarafından eğitilerek gerekli yönlendirmelerde bulunarak aslında yardımcı olarak devam ediyoruz. Böylece aslında bir uydunun tasarımından üretimine, testine, uçuna kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrencimizin öğrenmesini sağlıyoruz.

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

"KIZILELMA 2024'TE SERİ ÜRETİME BAŞLAMIŞ OLACAK"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu gemisinde seneye çalışmaya başlayacağını söyledi. Selçuk Bayraktar, “Kızılelma, 2024’te seri üretime geçiyor. 2025’te de TCG Anadolu gemisinde göreve başlayacak hale geleceğini planlıyoruz. Tabii önce Bayraktar TB3 var. Bayraktar TB3 bu yıl ilk uçuşunu yapacak, seneye gemide çalışmaya başlayacak 2024’de. Sonrasında Kızılelma” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading