Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Uzay araştırmalarında çığır açıcı keşif! Süper kütleli kara delik ikinci kez fotoğraflandı! Bu kez kendi galaksimizde

Son dakika: Uzay araştırmalarında çığır açıcı keşif! Süper kütleli kara delik ikinci kez fotoğraflandı! Bu kez kendi galaksimizde

Avrupa Güney Gözlemevi, Samanyolu Galaksisi'nde süper kütleli bir kara deliğin fotoğraflandığını duyurdu. Bilim dünyasının 'canavar' lakabını taktığı Yay A* isimli gök cismi dev bir kütle çekim gücüne sahip.

Teknoloji

23.01.2024, 19:15

Bilimde ve uzay araştırmalarında çığır açıcı bir keşfe imza atıldı. Samayolu Galaksisi'nin merkezinde gizlenen ve 'canavar' olarak isimlendirilen kara delik ilk defa fotoğraflandı. Devasa bir kütleçekimi içinde dolaşan ve her maddeyi yutan süper kütleli kara delik Yay A* ya da SgrA* olarak isimlendiriliyor.

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

BİR ÖNCEKİ KEŞİF 2019 YILINDA YAPILMIŞTI

Bu kara delik şimdiye kadar görüntülenebilen ikinci kara delik. Bir önceki 2019 yılında Event Horizon Telescope uluslararası iş birliği ile gerçekleştirilmişti.

Yay A* Güneş'in 4 milyon katı bir kütleye sahip. Ve ayrıca 26 bin ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor. Yani uzaklığı Dünya'dan 5,9 trilyon mil uzakta.

Olağaüstü yoğun nesneler olan kara deliklerin çekimi o kadar güçlü ki yer ışık bile onlardan kaçamıyor.

Bir kara delik yıldızlar, gezegenler, gaz, toz ve ter türlü elektromanyetik radyasyonu içine çekebiliyor ve bir daha geri dönüşü olmuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading