Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Twitter yeni özelliği test etmeye başladı! Sadece Türkiye'de kullanılıyor

Son dakika: Twitter yeni özelliği test etmeye başladı! Sadece Türkiye'de kullanılıyor

Twitter, yeni özelliğini sadece Türkiye'de test etmeye başladı. Şimdilik sadece ülkemizde kullanılan özellik, tweetlere alkış, kalp, beğeni gibi çeşitli emojilerle reaksiyon verilmesini amaçlıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 17:57

Popüler sosyal paylaşım platformu Twitter, iki gün art arda bomba özelliklerle karşımıza çıktı. Dün, niş toplulukları bir araya getirmeye yönelik yeniliği olan Communities (Topluluklar) özelliğini duyuran şirket, şimdi reaksiyon işlevini kullanıma açtı.

Dünyada ilk defa Türkiye’de test edilen bu yenilik, 16:00 itibariyle ülkemizdeki kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

BEĞENİ DÜĞMESİNE UZUN SÜRE BASMANIZ YETERLİ

Bugün itibariyle platforma gelen reaksiyon özelliğini görmek için Beğen düğmesine uzun süre basmanız yeterli olacak. Akabinde, söz konusu tweet hakkında ne hissettiğinizi ifade eden bir emoji seçebilir ya da her zaman olduğu gibi yalnızca beğenip haber akışınızda gezmeye devam edebilirsiniz.

Peki ya Twitter reaksiyonları ne işe yarayacak? Bu sorunun cevabı oldukça basit. İnsanlarla sohbetlerde, nasıl hissettiklerini hızlı bir şekilde göstermeleri için daha fazla yol arayan platform; aynı zamanda içerik üreticilerinin de tweet’lerinin nasıl algılandığını daha iyi anlamalarına katkı sağlayacak.

Twitter reaksiyonları şimdilik yalnızca Türkiye’de kullanılırken; platformun kullanıcıları bu özelliğe iOS, Android ve Web üzerinden erişim sağlayabiliyor. Ayrıca şirketten gelen açıklamalara göre, yakında Reactions deneyimi diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

TWİTTER YENİ PAYLAŞIM YAPTI

Twitter'ın yeni özellik hakkındaki paylaşımı şu şekilde;

“Bir beğeni her zaman *tüm hisleri* karşılamadığından, insanlara bir Tweet hakkındaki duygularını hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji ekledik. Tepkiler ayrıca, bir Tweetin yanında (gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında) gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

Twitter çok çeşitli insanlara, kültürlere ve topluluklara sahiptir. Bu nedenle, evrensel olarak tanınan ve insanların Tweetler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık.

Bunu yapmak için, Tweetlerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların Tweetleri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik. Tweetlerde en çok kullanılan emojinin gülme emojisi ???? olduğunu bulduk. Aynı zamanda çoğu insan bize ‘komik’, ‘destek’/’neşe’, ‘anlaşma’ ve ‘harika’ etrafında dönen tepkileri hem ifade etmeyi hem de almayı tercih edeceklerini söyledi.

İnsanların Tweetleri okurken hissettikleri en önemli duyguların ‘eğlenmiş’ ve ‘meraklı’ olduğunu belirledik. ‘Hayal kırıklığı’ ve ‘öfke’ aynı zamanda insanların Tweetleri okurken hissettikleri yaygın duygular olsa da ve bazı insanlar Tweetlere katılmadıklarını ifade etmek istese de şu anda bunları emoji reaksiyonları olarak dahil etmiyoruz. Amacımız her zaman herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve mevcut emoji setimizin sohbetleri nasıl etkileyeceğini görmek istiyoruz. Konuştuğumuz kişiler, bazı düşüncelerine olumsuz tepkiler almaktan endişe duyduklarını ve insanlar Tweetleri hakkında böyle hissederse, daha fazla bağlama izin veren diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini belirtti.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading