Yandex Metrica

Son dakika: TikTok yasaklanıyor! Yasa teklifi sunuldu

Son dakika: TikTok yasaklanıyor! Yasa teklifi sunuldu

Dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulaması TikTok için kritik bir karar alınıyor. ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, TikTok'un ülke genelinde yasaklanması için yasa teklifi sunduğunu açıkladı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:10

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'a ABD'den ambargo geliyor. ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, TikTok uygulamasının ABD genelinde yasaklanması için yasa teklifi sundu. 

Kongre'deki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından da desteklenen tasarı Marco Rubio'nun web sitesinde yayınlandı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

'ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ ABD'Yİ GÖZETLİYOR'

Rubio konuyla alakalı yaptığu açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

TikTok'un sahibi olan Çinli ByteDance şirketinin Çin yasalarına göre Çin Komünist Partisi'ne (ÇKP) uygulama verilerini sağlaması gerekiyor. FBI başkanından Federal İletişim Komisyonu komiserlerine ve siber güvenlik uzmanlarına kadar herkes TikTok'un Amerikalıları gözetlemek için kullanılma riskini açıkça ortaya koymuştur. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

AMERİKALILAR KORUNACAK 

Diğer yandan Rubio tasarıya duyulan ihtiyacı "Çin, Rusya ve endişe duyulan diğer yabancı ülkeler tarafından etkilenen herhangi bir yabancı sosyal ağdan yapılan transferleri yasaklayarak Amerikalıları koruyacağı" sözleriyle açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading