Yandex Metrica

Perseverance Mars örneklerini Dünya'ya getirmeye hazırlanıyor!

Perseverance Mars örneklerini Dünya'ya getirmeye hazırlanıyor!

NASA'nın uzay aracı Perseverance'nin Mars'tan topladığı örnekleri Dünya'ya getirmeye hazırlandığı aktarıldı. NASA, örneklerin Dünya'ya nasıl getirileceğini hazırladığı videoyla paylaştı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:05

NASA'nın uzay aracı Perseverance, Mars'ta bulduğu örnekleri Dünya'ya getirmeye hazırlanıyor. NASA örnejklerin Dünya'ya nasıl getirileceğini ise video mesajla paylaştı. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ÖRNEKLER MARS SAMPLE RETURN GÖREVİYLE GERÇEKLEŞECEK

Uzun zamandır merak konusu olan Mars örneklerinin Dünya'ya nasıl geleceği belli olmuş oldu. Örnekler, Mars Sample Return göreviyle gerçekleşecek.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

KIZIL GEZEGEN' GİDECEK ARDINDAN YÜZEYE ÇIKACAK 

Shiftdelete'nin aktardığı habere göre,  uzay ajansı, geçmişte belirtmiş olduğu geri dönüş uzay aracına güvenecek. Bu araç, Kızıl Gezegen'e gidecek ve ardından da yüzeye çıkacak. Yüzeyde ise Mars örnek dönüşüne başlamak için Perseverance ile bir araya gelecek.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

YÖRÜNGEYE GERİ FIRLATILACAK

Yüzeyden elde edilen bulgular, uzay aracına yüklendikten sonra dönüş için yörüngeye geri fırlatılacak. Bu görevin başarılı olması, gezegende elde edilen keşiflerin incelenmesi için son derece önemli bir yere sahip. Ayrıca video, animasyon şeklinde karşımıza çıkıyor.

Video, Mars'a iniş ve örnek tüplerinden, onları Dünya'ya götürmeye kadar detaylı şekilde yer alıyor. Ayrıca animasyona Avrupa Uzay Ajansı, Goddard Uzay Uçuş Merkezi ve Marshall Uzay Uçuş Merkezi katkı sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading