Yandex Metrica
SON DAKİKA
Paylaşılan görseller artık yanlış yorumlanmayacak! WhatsApp'tan beğenileri toplayacak özellik: Altyazı geliyor!

Paylaşılan görseller artık yanlış yorumlanmayacak! WhatsApp'tan beğenileri toplayacak özellik: Altyazı geliyor!

WhatsApp, Android için hazırlanan yeni beta sürümünde resim, fotoğraf, video, GIF ve belgelere açıklama ekleme özelliğiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Teknoloji

23.01.2024, 20:44

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bünyesine her geçen gün yeni bir özelliğini eklemeye devam ediyor. WhatsApp, Android için hazırlanan yeni beta sürümünde resim, fotoğraf, video, GIF ve belgelere açıklama özelliğiyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Uygulamanın Android için yayınlanan 2.23.8.22 kodlu yeni beta sürümünde de yeni özellikler var.

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında... Haberi Görüntüle

ALT YAZI EKLENEBİLECEK!

WABetaInfo tarafından tespiti yapılan bu özelliğe göre uygulamada paylaşılan fotoğraflara, resimlere, videolara, GIF'lere ve belgelere alt yazı eklenebilecek. Öncesinde de bu medyalara altyazı girilebiliyordu, ancak bunu başka biri daha paylaştığında bu açıklamalar korunmuyordu.Beta'daki yeni özelliğe göre bundan sonra altyazılı paylaşılan medyalar, başkalarınca tekrar paylaşıldıklarında altyazılarını koruyacak.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

ÖZEL BİR AÇIKLAMA DA EKLENEBİLİR 

Yeni özellikle ilgili yayınlanan ekran görüntüsüne göre mevcut başlık kaldırılarak iletilen görüntü için özel bir açıklama da eklenebilecek. Bu özellik, geçerli altyazının görüntüyü doğru şekilde açıklamaması veya farklı bir açıklama eklemek istemeniz durumda kullanılabilecek. Mevcut altyazıyı kaldırıp kendinizinkini eklediğinizde, yeni açıklama ayrı mesaj olarak gönderilecek. Böylece kullanıcılar metnin orijinal mesaja ait olmadığını ayrıt edebilecek.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

YANLIŞ ANLAŞILMALAR ORTADAN KALKACAK 

Bu özellikle kullanıcılar neden bu görüntüyü ilettiklerini açıklayarak medya hakkındaki düşüncelerini, kanaatlerini ve duygularını paylaşmış olacak. WhatsApp'ın bu imkânı sunmasıyla görselin yanlış anlaşılması ya da yorumlanması kısmen engellenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading