Yandex Metrica
SON DAKİKA
Overview Etkisi nedir? Uzaya çıkanların yaşadığı Overview Etkisi anlamı nedir?

Overview Etkisi nedir? Uzaya çıkanların yaşadığı Overview Etkisi anlamı nedir?

Overview Etkisi uzaya çıkmış olan astronotlar tarafından sıkça bahsedilen bir konudur. Bu durum, Dünya'ya bakış açısının değişmesine yol açıyor. Peki, Overview Etkisi nedir? Uzaya çıkanların yaşadığı Overview Etkisi anlamı nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Teknoloji

13.03.2024, 21:32

James Webb Teleskobu, Artemis görevi için yapılan hazırlıklar ve Mars çalışmaları olmak üzere, Dünya üzerinde uzay ile ilgili, evrenin sırları ile ilgili bir çok proje gerçekleştiriliyor. Peki, Overview Etkisi nedir? Uzaya çıkanların yaşadığı Overview Etkisi anlamı nedir? İşte detaylar...

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

OVERVIEW ETKİSİ NEDİR?

Bu durum uzaya çıkıp, Dünya üzerine geri dönen kişilerde görülüyor. Bahsedilen bu kişiler, Dünya’yı dışarıdan gördüklerinde, insanlığın ortaya çıkardığı problemler bir anda anlamsızlaşıyor ve zihinleri temiz bir şekilde karşılarında duran o topu, yani Dünya’yı korumak istiyorlar.

Somut bir şekilde düşünmek isterseniz bu konu hakkında Nasa astronotu olan Edgar Mitchell durumu anlatıyor:

“Aniden üzerinizde Dünya farkındalığı, onun güncel hâli hakkında yoğun bir tatminsizlik ve bu konuda bir şeyler yapmak için bir istek gelişiyor. Ay’ın üzerinden uluslararası siyaset oldukça minik görünüyor. Bir politikacıyı ensesinden tutup çeyrek milyon mil sürükleyip şuna bir bak seni … diyesiniz geliyor”.

Yani kısacası overview etkisi, Dünya'ya dışarıdan bakanların onu korumak için elinden geleni yapacak olması anlamına da geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading