Yandex Metrica
SON DAKİKA
Oppo ve OnePlus telefonlar Almanya'da neden yasaklandı? Oppo ve OnePlus telefonlar Türkiye'de kaldırılacak mı?

Oppo ve OnePlus telefonlar Almanya'da neden yasaklandı? Oppo ve OnePlus telefonlar Türkiye'de kaldırılacak mı?

Almanya'da alınan karar popüler akıllı telefon üreticileri Oppo ve OnePlus'ı derinden sarstı. Almanya mahkemesinde alınan karar ile bu iki markanın resmi cihaz satışları resmen durduruldu. Peki, Oppo ve OnePlus Almanya'da neden yasaklandı? Oppo ve OnePlus Türkiye'de de kaldırılacak mı?

Teknoloji

11.02.2024, 04:13

Oppo ve OnePlus telefonlar farklı ülkelerde sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Nokia, geçtiğimiz Temmuz ayında Çinli üretici Oppo ve OnePlus'a karşı patent davası başvurusunda yer almıştı. Bildirilenlere göre itiraz talepleri olumsuz sonuçlanan her iki marka, Almanya pazarından çekilmesi bekleniyor.

OPPO VE ONE PLUS NEDEN YASAKLANDI? DESTEK SÜRECEK Mİ? OPPO VE ONE PLUS TÜRKİYE'DE SATILACAK MI?

Açılan davada, kendi 5G teknolojilerinin herhangi bir ödeme yapmadan Oppo ve OnePlus tarafından çalındığını iddia eden Nokia’nın halihazırda birçok teknoloji devi ile patent anlaşmaları bulunuyor. Ancak bundan en zararlı çıkan Oppo ve OnePlus oldu diyebiliriz. Yakın zamanda Nokia lehine verilen kararın ardından bugün her iki akıllı telefon üreticisi de, Almanya’da resmi cihaz satışlarını durdurduğunu duyurdu.

Yaşanan gelişme sonrasında yasal anlaşmazlığı çözmek için aktif olarak çalıştıklarını belirten OnePlus, kullanıcıların düzenli yazılım güncellemeleri almaya devam edeceğini ve bugüne kadar satılan cihazların destekleneceğini belirtti. Yeni karar şu an için yalnızca Almanya’da geçerli olsa da, davanın diğer Avrupa ülkelerinde sonuçlanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading