Yandex Metrica
SON DAKİKA
OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?

OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?

Bir Türk' ün Opensea'da NFT satması üzerine internette 'OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?' araması yapılmaya başladı. Peki OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?

Teknoloji

11.03.2024, 05:41

OpenSea, geçtiğimiz seneden bu zamana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor. Bir Türk'ün Opensea'da NFT satması üzerine internette 'OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?' araştırması yapılıyor. Peki OpenSea nedir, nasıl kullanılır? Opensea' da nasıl NFT satılır?

Elon Musk bu kez başardı! Starship roketi ilk kez uzay... Haberi Görüntüle

OPENSEA NEDİR, NASIL KULLANILIR? OPENSEA'DA NASIL NFT SATILIR?

OpenSea, geçtiğimiz seneden bu zamana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.
Merkeziyetsiz tanımıyla bilinen ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını fark ettikten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu anladı.

O zamandan bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme kaydetti. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektörle ilgilenmeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu. NFT gibi güçlü bir sektörün kurulması, beraberinde bu NFT’lerin satışa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örneklerden bir tanesi oldu.

OpenSea’yi ilk defa kullananlara, platform biraz karışık gelebilir. İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret imkanı sunuyor. Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir şekilde yapmasına imkan tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçip OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla görevlidir. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading