Yandex Metrica

Sitede Ara

Nüfuz edici bombalar TSK envanterinde! Dışa bağımlılık sonlandı

Nüfuz edici bombalar TSK envanterinde! Dışa bağımlılık sonlandı

Tamamen yerli imkanlarla üretilen nüfuz edici bombaların teslimatı bu başladı. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nde üretilen 100'den fazla bomba Hava Kuvvetlerine teslimatı gerçekleştirildi.

Teknoloji

23.01.2024, 19:51

Türk Savunma Sanayii'inde kritik alanlardaki yurt dışı bağımlılığı sonlandırmak amacıyla yapılan çalışmalara  bir yenisi daha eklendi. Enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombalar, Hava Kuvvetlerinin kullanımına sunulmaya başlandı.

Savunmada yeni sayfa nüfuz edici bomba ile açıldı

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

100'DEN FAZLA TESLİMAT

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ), yerli olarak üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombaların teslimatına bu ay başladı. Şirket, Hava Kuvvetlerine kısa sürede 100'den fazla teslimat gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan tesis, 25 milyon dolarlık yatırımla kuruldu ve yıllık 200 ton üretim kapasitesi bulunuyor.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

BETON DELİCİ ÖZELLİKTE

Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliği taşıyan "nüfuz edici bomba", MKE AŞ tarafından üretiliyor. "Sığınak delen" olarak da bilinen nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı ve ardışık delici harp başlığı teknolojisiyle görev yapıyor.

Savunmada yeni sayfa 'nüfuz edici bomba' ile açıldı

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

YÜKSEK DELME KABİLİYETLİ

Nüfuz edici bomba, düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme kabiliyeti, ön delici tasarımda kullanılan önceden şekillendirilmiş parçacıklarıyla ikincil hedeflere karşı yüksek etkinliği, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme, programlanabilir ateşleme zamanları özellikleriyle farklı güdüm kitleriyle kullanılabiliyor. Bomba, mühimmat depoları, yer altı petrokimya depoları, sığınaklar, uçak hangarları, komuta kontrol merkezleri, uçak pistleri, barajlar, köprüler, kritik binalar, alan hedefleri, radar antenleri, sabit füze bataryaları, endüstriyel tesisler ve park halindeki uçaklar gibi hedef ve tehditlere karşı etkinlik sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading