Yandex Metrica

NASA tarafından Ay'a yollanan uzay aracı güvenli modda sıkıştı!

NASA tarafından Ay'a yollanan uzay aracı güvenli modda sıkıştı!

NASA tarafından geliştirilen Artemis Ay görevinde önemli rol oynayacak Otonom Konumlandırma Sistemi Teknolojisi İşlemleri ve Navigasyon Deneyi (CAPSTONE) isimli uydu güvenli modda sıkıştı.

Teknoloji

23.01.2024, 19:48

28 Haziran'da uzaya fırlatılan uydu, gelecekte Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulabilmesi için veri topluyor. NASA, 2024 yılında Ay'a astronotlarını indirmeyi hedeflerken bu istasyonun uzayda kalıcı olmasını ve Ay görevlerinde kolaylaştırıcı bir etken olmasını istiyor.

CAPSTONE bu amaçla Ay yörüngesinde 4 aylık bir yolculuğa çıktı. Fakat 8 Eylül'de bir yörünge düzeltme manevrası sırasında güvenli moda girdi ve henüz düzelmedi.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

NASA SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYOR

NASA ise konuyla ilgili kısa açıklamasında "CAPSTONE görev ekibinin uzay aracının durumuna dair yeterli bilgiye sahip olduğunu" aktardı. Uzay ajansı 10 Eylül'de yapılan bu açıklamanın ardından dün bir güncelleme daha yayımladı ve sorunun çözümü için çalıştıklarını tekrarladı.

NASA, uzay aracının Ay'a doğru planlanan rotasında kalmaya devam ettiğini söyledi. Gelecekteki uzay istasyonu da Ay'da konumlandırılmayı hedefleyen NASA, gelecekte kuracağı uzay istasyonunu da bu noktaya konuşlandırmayı planlıyor.

CAPSTONE, bu bölgeyle ilgili teorik modelleri doğrulamak için bir keşif aracı olarak çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading