Yandex Metrica

NASA, Mars'ta çalışacak gönüllüler arıyor

NASA, Mars'ta çalışacak gönüllüler arıyor

NASA, bir yıl boyunca Mars simülasyonunda yaşamaya gönderebileceği 4 kişi aradığını duyurdu.

Teknoloji

23.01.2024, 17:46

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2022 yılında başlatılması planlanan bir yıl sürecek olan Mars simülasyonlarında görev alacak mürettebat aradıklarını açıkladı. Görevler dizisi, "Mürettebat Sağlığı ve Performans Keşfi Analoğu" olarak adlandırılıyor  ve bir yıllık 3 Mars yüzey simülasyonlarını içine alıyor. Aynı zamanda simülasyonların NASA'nın Johnson Uzay Merkezi’nde yapılacağı belirtildi.

Simülasyonların amacı ise gelecekte Ay ve Mars'a yapılacak insanlı uzay görevlerinde olası sorunları önlemek ve teknoloji geliştirmek.

30 VE 55 YAŞ ARASI KİŞİLERDEN SEÇİLECEK

Seçilen gönüllülerin aile ve çevresiyle temaslarının sınırlı olacağı, simülasyon ortamında dünyadaki konforun olmayacağı belirtiliyor. Ayrıca seçilen gönüllü mürettebata maddi ödeme de yapılacak.

Simülasyonlarda görev alacak kişiler 30 ve 55 yaşlar arasında, İngilizce bilen, sağlığı iyi ve beslenme sorunu gibi sorunları olmayan adaylardan seçilecek. NASA'nın Gelişmiş Gıda Teknoloji Araştırmalarından Sorumlu Bilim İnsanı Grace Douglas, "Simülasyonlar, astronotların uzay görevlerine gitmeden önce karşılaşacakları fiziksel ve zihinsel zorlukları anlamamıza ve bunlara karşı koymamıza yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading