Yandex Metrica

NASA, James Webb Uzay Teleskobu hakkında büyük gerçeği açıkladı!

NASA, James Webb Uzay Teleskobu hakkında büyük gerçeği açıkladı!

NASA, geçtiğimiz hafta uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu'nun 10 yıldan daha uzun bir süre görev yapabileceğini açıkladı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:33

Dünyanın en büyük ve gelişmiş teleskobu olarak nitelenen James Webb Uzay Teleskobu, geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılmıştı. 1990 yılında fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması amacıyla ilk olarak 1989'da planlanan Webb Teleskobu'nun inşa edilmesi için 14 farklı ülkeden binlerce uzmanın toplamda 40 milyon saat harcadığı kaydedilmişti. Dünyanın yeni gözü niteliğindeki JWST'nin çalışma süresi ise 5 ila 10 yıl arası olarak tahmin edilmişti. Ancak bu konuda NASA'dan sürpriz bir açıklama yapıldı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

JAMES WEBB, ÖNGÖRÜLENDEN DAHA FAZLA GÖREVDE KALACAK

NASA, James Webb Uzay Teleskobu'nun geleceği hakkında yaptığı açıklamada, görevin 10 yıldan daha fazla sürmesinin muhtemel olduğunu açıkladı. Başlangıçta, Webb Uzay Teleskobu'nun 5 ila 10 yıl boyunca faaliyette olacağı tahmin ediliyordu. Ancak NASA'nın analizi, teleskobun muhtemelen bilimsel operasyonları daha da uzun süre destekleyecek yeterli itici güce sahip olacağını buldu.

NASA'ya göre, ekstra itici güç, James Webb Uzay Teleskobu'nu uzaya taşıyan Ariane 5 roketinin hassasiyeti sayesinde gerçekleşti. Aynı zamanda bazı manevraların hassasiyetleri de bu noktada önemli görülüyor.

Ancak NASA, yine de birçok faktörün uzay teleskobunun ömrünü etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi uyarısı yapıldı! Apple kullanıcıları tehdit altında! 92 ülke için casus yazılım tehlikesi... Haberi Görüntüle

HUBBLE DA PLANLANAN SÜREDEN DAHA UZUN SÜRE GÖREV YAPTI

NASA James Webb Uzay Teleskobu'nun selefi olan ve Dünya'ya Webb'den daha yakın bir konumda olan Hubble Uzay Teleskobu için de yaklaşık 15 yıllık bir ömür biçmişti. Ancak 30 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Hubble hala çalışmalarına devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading