Yandex Metrica

NASA'dan tarihi keşif! Dünya benzeri yaşama sahip olan gezegen bulundu

NASA'dan tarihi keşif! Dünya benzeri yaşama sahip olan gezegen bulundu

NASA, Dünya dışı yaşam arayışlarına devam ederken, beklenen haber 100 ışık yılı mesafeden geldi. Araştırmacı Emily Gilbert, dünyaya benzeri yaşamın mümkün olabileceği bir gezegen bulduklarını açıkladı.

Teknoloji

04.02.2024, 13:55

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), dünya büyüklüğünde ve yaşama elverişli olması muhtemel yeni bir öte gezegen bulunduğunu açıkladı.

NASA'nın açıklamasına göre, Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS), yörüngesindeki Yunus (Dorado) Takımyıldızı'nın "yaşama elverişli bölgesinde" bulunan Dünya büyüklüğünde bir öte gezegen keşfetti.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

BİRKAÇ SİSTEMDEN BİRİ

Açıklamaya göre, "TOI 700 e" adlı bu öte gezegen, yörüngesindeki yıldıza suyun gezegen yüzeyinde var olmasına olanak sağlayacak mesafede bulunuyor.

NASA araştırmacısı Emily Gilbert yaptığı açıklamada, "Bu, bildiğimiz çoklu, küçük, yaşanabilir bölge gezegenlerine sahip birkaç sistemden biridir." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading