Yandex Metrica

Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuşu ne zaman? Görüntüler heyecan uyandırdı! Milli Muharip Uçak’ın ayakları yere değdi

Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuşu ne zaman? Görüntüler heyecan uyandırdı! Milli Muharip Uçak’ın ayakları yere değdi

Türkiye’nin ileri asker teknolojisi olarak görülen Milli Muharip Uçak’ın (MMU) yeni çıkan görüntüleri heyecan uyandırdı. Görüntülerle birlikte uçağın ön ve arka iniş takımlarının montajının tamamlandığı net bir şekilde gözüküyor. Vatandaşlar tarafından merak edilen Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuşu ne zaman? sorusunun cevabını ve daha fazlasını sizler için derledik.

Teknoloji

23.01.2024, 20:13

Türkiye'nin askeri havacılık alanındaki en ileri teknolojisi olarak kabul gören Milli Muharip Uçak’ın yeni görseli milyonları sevindirdi. Öte yandan Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz’un flaş açıklamaları dikkat çekti.

Hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşunun 29 Ekim 2024'te yapılacağını belirten Kotil, "Bizim Milli Muharip'in hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşu 29 Ekim 2024'te, teslimatımızı 2028'e... Tabi o ara yapmak için Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacını gideriyor. Bu çok normal, güzel bir şey. 2028'den sonra Allah'ın izniyle 29-30'la Milli Muharip'i biz ayda 2 tane üretmeye başlıyoruz. Yılda 24 tane yapıyor. İhtiyacımız olursa bunlar katlanarak gidebilir. Ölçeklenebilen bir mekanizma bu. Ama inşallah 30'ların uçakların Milli Muharip olacak." ifadelerine yer vermişti.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

MİLLİ MUHARİP UÇAK’IN İLK UÇUŞU NE ZAMAN?

Vatandaşın merakla beklediği Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuş tarih açıklandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamaları doğrultusunda, TUSAŞ tarafından geliştirilen beşinci nesil özelliklere sahip savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ın ilk uçuşunun 29 Ekim 2024’te yapacağını açıkladı. Temel Kotil’in yapmış olduğu açıklama şu şekilde, "Bizim Milli Muharip'in hangardan çıkacak uçağın ilk uçuşu 29 Ekim 2024'te, teslimatımızı 2028'e... Tabi o ara yapmak için Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacını gideriyor. Bu çok normal, güzel bir şey.’ dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, ‘2028'den sonra Allah'ın izniyle 29-30'la Milli Muharip'i biz ayda 2 tane üretmeye başlıyoruz. Yılda 24 tane yapıyor. İhtiyacımız olursa bunlar katlanarak gidebilir. Ölçeklenebilen bir mekanizma bu. Ama inşallah 30'ların uçakların Milli Muharip olacak." açıklamalarında bulunmuştu.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

MMU İLE İLGİLİ PAYLAŞILAN GÖRSEL BEĞENİ TOPLADI

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarılı hareketleri son sürat devam ederken Milli Muharip Uçak ile ilgili paylaşılan yeni görsel ise beğeni topladı.

Uçağın burun ve hava alıklarının değiştiği görülen görselle ilgili Savunma Politikası Turan Oğuz, Elektro Optik Hedefleme Sistemi (EOTS) ile Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi (IRST) yerleri net bir şekilde görülebildiğini paylaştı. Diğer taraftan Oğuz, MMU'nun iniş takımlarının üzerinde durduğunu da dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading