Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli Muharip uçak için tarih verildi: İlk uçuş bir yıl erken olacak

Milli Muharip uçak için tarih verildi: İlk uçuş bir yıl erken olacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak'ın 18 Mart 2023 itibarıyla hangardan çıkacağını bildiren Kotil "2028'de Türk motoru da geldiği zaman, motoru da dahil yüzde 100 yerli bir uçak olacak" dedi.

Teknoloji

23.01.2024, 20:09

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılının Savunma Projeleri" panelinde yaptığı konuşmada Milli Muharip Uçak ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kotil Milli Muharip Uçak'ın 18 Mart 2023 itibarıyla hangardan çıkacağını bildiren Kotil "2028'de Türk motoru da geldiği zaman, motoru da dahil yüzde 100 yerli bir uçak olacak" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılının Savunma Projeleri" panelinde yaptığı konuşmada, Milli Muharip Uçak'ın 18 Mart 2023 itibarıyla hangardan çıkacağını bildirdi.

Milli Muharip Uçak'ın 2017 yılı itibarıyla gerçek anlamda çalışmalarının başladığına işaret eden Kotil, TUSAŞ'ın 1.300 mühendisinin geceli gündüzlü olarak çalıştığını ifade etti.

Kotil, STM, HAVELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK gibi birçok kuruluşun kendileri ile çalıştığını belirterek, "Milli Muharip Uçak, 2028'de Türk motoru da geldiği zaman, motoru da dahil yüzde 100 yerli bir uçak olacak. Çok kısa bir sürede ortaya çıktı. Başarı kalpten ve özveriden gelir." diye konuştu.

Türkiye'nin savunma sanayisinde devrim yaptığını, bu anlamda treni yakaladıklarını aktaran Kotil, şunları kaydetti:

"TUSAŞ özelinde Hürkuş, Hürjet ve Milli Muharip olmak üzere üç tane savaş uçağından bahsediyoruz. Bunlar arka arkaya yapılıyor ve hızlı yapılıyor. ATAK için İtalyanlarla beraber çalışmıştık. Gökbey aynı zamanda başlatıldı. Yani ATAK, Gökbey ve bir de Gökbey'in savaşan versiyonu var, 6 tonluk T629 savaş helikopteri. Gökbey'in motoru da TEI tarafından yapıldı. Yani motoru da yerli olan Gökbey'den bahsediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading