Yandex Metrica
SON DAKİKA
Militarist Metaverse dönemi! ABD ve Çin yeni savaş alanını buldu

Militarist Metaverse dönemi! ABD ve Çin yeni savaş alanını buldu

ABD ve Çin, süper güç olma savaşını dijital dünyaya taşıdı. İki ülkenin savunma ve güvenlik birimleri, Metaverse evreninde daha etkin olmanın yollarını araştırıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 19:10

İnternet, sanal gerçeklik, ağ teknolojileri ve artırılmış gerçeklik teknolojisindeki en son gelişmeleri bünyesinde barındıran Metaverse, üzerinde yaşadığımız fiziksel dünyaya alternatif dijital bir dünya yaratmayı amaçlıyor. 

ABD ve Çin ise, süper güç olma savaşını Metaverse alanına taşımaya hazırlanıyor. İki dev ülke Metaverse teknolojisini askeri mücadele alanı olarak görüyor.

Elon Musk bu kez başardı! Starship roketi ilk kez uzay... Haberi Görüntüle

HENÜZ EMEKLEME AŞAMASINDA

Metaverse evreninde konsept ve teknolojiler henüz emekleme aşamasında ancak bu teknolojide eğitim, görev planlama, simülasyon, silah tasarımı ve hatta savaş operasyonlarına kadar çok çeşitli ve önemli savunma görevleri icra edilebiliyor.

Metaverse, çağdaş askeri operasyonlarda gerekli olan insan deneyiminin karmaşıklığını doğru bir şekilde modelliyor.

Askerlerini sanal gerçeklik simülasyonlarında eğitmeye çok önceden başlayan ABD bu dijital evreni daha etkin kullanmanın yollarını arıyor.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

SANAL SAVAŞIN GALİBİ OLASI BİR FİZİKİ SAVAŞTA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK

ABD Ulusal Savunma Üniversitesi'nden Josh Baughman'ın makalesine göre Çin de Metaverse'i  "gerçek savaş senaryolarını dijital olarak ikizleyen paralel bir bilişsel alan" olarak görüyor.

Metaverse evreninde yapılan bir saldırı rakibin düşünmesini, bilişini, manevra kabiliyetini ve eylemlerini tümden etkileyecek. Böylece, dijital dünyadaki savaşın galibi fiziksel dünyada kendisine büyük bir üstünlük sağlayacak. 

ABD ile Çin arasındaki Metaverse'e hükmetme ve militarize etme yarışı devam ederken her iki tarafın da ulusal güvenlik kurumları ve savunma departmanları Metaverse teknolojilerinin AR-GE çalışmalarını yakından takip ediyor.

Metaverse'in geleceği ABD-Çin rekabeti tarafından şekillendirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading