Yandex Metrica

Metaverse: İnsanlığın yok oluşundan önceki son teknoloji

Metaverse: İnsanlığın yok oluşundan önceki son teknoloji

Türkiye'de Metaverse ve Sanal Gerçeklik Teknolojileri'nin Eğitimde, Pazarlama ve Satış alanında, kullanımı ve uygulamaları konusunda 10 yıldır araştırma ve uygulama projeleri yapan Hamit Keleş, Metaverse teknolojisini yorumladı.

Teknoloji

04.04.2024, 17:00

Türkiye'de Metaverse ve Sanal Gerçeklik Teknolojileri'nin Eğitimde, Pazarlama ve Satış alanında, kullanımı ve uygulamaları konusunda 10 yıldır araştırma ve uygulama projeleri yapan >Hamit Keleş, Metaverse teknolojisini yorumladı. 

Hamit Keleş, "Metaverse - İnsanlığın yok oluşundan önceki son teknoloji" başlıklı yazısında şunları söyledi:

Ruhun sonsuz özgürlük arayışı ve bedenin "kısıtlı", olmasından kaynaklanan derin çatışmada KIRILMA NOKTASI... İnsanlık tarihinde ve daha ötesinde, evrenin yaratılışından beri yaşanacak olan en büyük kırılma.

Mark Zuckerberg bu konuda konuşmaya başlayınca ve Facebook 'un sahibi olan şirketinin adını META yapacağını duyurunca yer yerinden oynadı... Baktım sanatçılar, komedyenler, standup'çılar her yerde bu konuyu konuşuyor. Anlayan anlamayan... İş magazine düştü.

metaverse

UNIVERSE - EVREN
METAVERSE - BİLGİSAYARDA YARATILMIŞ EVREN

İşin özü şu; Bilgisayar teknolojisinin geldiği noktada; üretilen bilgisayar grafiklerinin foto gerçekçiliği, VR teknolojisi sayesinde 3 boyutlu görüş, yapay zeka teknolojileri, koku ve dokunma hissinin dijital olarak aktarılabilmesi ve bunun gibi teknolojiler bizi yepyeni bir devrimin eşiğine getirdi. Artık bilgisayarların ve yazılımların gücünü kullanarak, insan beynini gerçekte hiç varolmamış bir mekanda ya da zamanda varolduğuna inandırabiliyoruz. Ve bu daha başlangıç...

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

Z KUŞAĞININ GERÇEK DÜNYADAN KOPUŞU BU BÜYÜK KOPUŞUN YANINDA 'HİÇ' KABUL EDİLEBİLİR

Z kuşağının gerçek dünyadan kopuşu, bu büyük kopuşun yanında "hiç" kabul edilebilir. Gelişi ise kaçınılmaz ve kesindir.

"Teknoloji" ve "buluş" kavramlarını var eden temel güdü olan, mekanın ve zamanın kısıtlamalarından kurtulma arayışı, insanlığı bu noktaya getirdi. Ama şunu kaçırdık; bedenin zorluklarını ortadan kaldırdığınızda; ceza ortadan kalkar, ama ödül de ortadan kalkar.

metaverse

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

'BİLDİĞİMİZ ANLAMDAKİ VAROLUŞUN SONU'

Ödül ve ceza ortadan kalkarsa; insanı harekete geçiren bu temel çatışma olmadığında, hareket de ortadan kalkar. Çatışma yoksa, hareket yoktur. Hareket olmadığı anda bu evren'e vardır diyecek bir bilinç de olmaz. Çünkü elektrik aktivitenin durması, elektronların durması, bilinç denen şeyin de artık olamaması anlamına gelir. Bu da bildiğimiz anlamdaki varoluşun sonu demektir.

Yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok. En azından; elinizdeki bu evrende geçireceğiniz son zamanlarda, çalışın eğlenin, keyif yapın. En önemlisi de çocuklarınızı sevin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading