Yandex Metrica
SON DAKİKA
Metaverse çılgınlığı o ülkeye sıçradı! İlk Mataverse kenti orada oluşturulacak, her yerde sanal avatarlar dolaşacak

Metaverse çılgınlığı o ülkeye sıçradı! İlk Mataverse kenti orada oluşturulacak, her yerde sanal avatarlar dolaşacak

Asya'nın teknolojik açıdan en güçlü ülkelerinden biri olan Güney Kore, Metaverse için önemli bir adımını duyurdu. İşte Güney Kore'nin sanal evren hakkında araştırmaya başladığı Metaverse planı.

Teknoloji

21.03.2024, 12:03

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya devi Facebook'un, adını değiştirerek Meta yapmasının ardından Metaverse çılgınlığı son gaz devam ediyor. Facebook'un bu duyurusunun yapıldığı etkinlikte şirket, bazı planlarından da bahsetti. Bunlar arasında metaverse’ye (sanal evren) yönelik gelişmeler yer alıyordu. Şirket, 3D ‘internet’ sunmak için sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin bir nevi birleşimi olan sanal evreni oluşturmak istiyor.

Facebook'un bu adımının ardından bu kez de Asya'nın teknolojik gelişmişliği yüksek olan Güney Kore'nin Seul kentinden bir haber geldi. Söz konusu habere göre ilk Metaverse şehri Seul'de inşa edilecek.

Metaverse Seoul adını taşıyacak kent, orada yaşayan sakinlerine büyük avantajlar da sağlayacak. İnsanlar, kentteki ünlü turistik yerleri ziyaret edecek, festivallere katılacak ve hatta bir sanal gerçeklik belediye binasında şikayette bulunabilecek.

Böylece, Metaverse'in resmi olarak ilk adımlarından biri atıldı diyebiliriz. Söz konusu proje yıl sonunda sanal bir etkinlik ile start verecek. 

metaverse

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

ENGELLİLERİN YAŞAMINI DA KOLAYLAŞTIRACAK

Metaverse Seul adındaki sanal kent projesi ile birlikte engellilerin hayatının da kolaylaştırması amaçlanıyor. Öte yandan, belediye başkanı ofisi ve çeşitli devlet dairelerinin sanal versiyonları sayesinde vatandaşlar evrak işlerini sanal gerçeklik ile yerine getirecek.

Başlangıçta yaklaşık olarak 32 milyon dolar ayrılacak bu proje, çeşitli turizm lokasyonlarını da bünyesinde taşıyacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading