Yandex Metrica

Meta, metaverse evrenindeki cinsel taciz vakalarının nasıl engelleneceğini açıkladı! Bulunan çözüm 'yok artık' dedirtti

Meta, metaverse evrenindeki cinsel taciz vakalarının nasıl engelleneceğini açıkladı! Bulunan çözüm 'yok artık' dedirtti

Metaverse, son dönemin en çok konuşulan konularından biri olmaya devam ederken, metaverse'te cinsel taciz vakalarının yaşanması da sanal evrenlerin güvenliği konusunda birçok insanın endişe duymasına yol açıyor. Bu taciz vakalarına karşı şirketler önlem arayışında.

Teknoloji

21.03.2024, 22:47

Metaverse denildiğinde akla gelen şirketlerden biri olan ve son dönemde metaverse kavramının bu kadar çok konuşulmasında payı olan şirket Meta (Facebook), cinsel taciz skandallarının önüne geçebilmek için önemli bir adım attı. Bu adım, Personal Boundary (kişisel sınır) adını taşıyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

1,2 METRELİK KİŞİSEL SINIR

Mark Zuckerberg'in şirketi Meta, bir kadının şirketin metaverse'inde üç erkeğin cinsel tacizine uğradığını söylemesinden günler sonra bu gibi endişe verici durumlara karşı mücadele etmek için yeni bir özellik ekleme kararı aldı.

"Kişisel sınır" (Personal Boundary) olarak adlandırılan özelliğin diğer kullanıcıların sanal avatarlarının, kendi avatarınızın kişisel alanını işgal etmesini önlediği belirtildi.

Yeni özelliğin Meta'nın Horizon Worlds ve Horizon Venues sanal gerçeklik dünyalarında kullanıma sunulduğu ifade edildi.

Meta, "Birisi kişisel sınırınıza girmeye çalışırsa, sistem sınıra ulaştıklarında ileri hareket etmelerini durduracaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading