Yandex Metrica

Mars'ı ilk kez böyle göreceksiniz! Dev uzay robotu kızıl gezegeni fotoğrafladı! Ürkütücü mavi ışıklar...

Mars'ı ilk kez böyle göreceksiniz! Dev uzay robotu kızıl gezegeni fotoğrafladı! Ürkütücü mavi ışıklar...

Mars'ta yaşamanın hayalini kuranlara müjdeli haber. Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Mars yüzeyinde keşiflerini devam ettiren gezgin aracı Perseverance, dünyaya gönderdiği fotoğraf sosyal medyada viral oldu. İşte Mars bulutlarını gösteren o kareler ve daha fazlası.

Teknoloji

23.01.2024, 20:38

NASA'nın Mars ayına keşif amacı ile gönderdiği araç olan Perseverance, dünyaya öyle bir fotoğraf gönderdiki görenler şoke oldu. Uzay aracı, Kızıl Gezegen'in gökyüzü manzarasını kaydetti. Fotoğraf karesinde Mars'ın bulutları gözüküyor. 18 Mart günü çekildiği açıklanan fotoğraf NASA Jet İtki Laboratuvarı tarafından dün yayınlandı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

MARS BULUTLARI İNCELENİYOR

Geçtiğimiz günlerde, NASA'nın Curiosity isimli emektar keşif aracı Mars gün batımının şimdiye kadar çekilen en net görüntüsünü kaydetmişti. 

Mars bulutlarının önemli bir kısmı su buzundan oluşmakta ve genellikle 60 kilometreden yukarıda bulunmuyor. NASA, geçtiğimiz yıl başlattığı yurttaş bilimi projesiyle Mars bulutlarının araştırılmasını istemişti. Yetkililer o dönem bu sayede Kızıl Gezegen'in atmosferinde 50-80 kilometre yüksekliğe bir ışık tutulabileceğini söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading