Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

iPhone kullananlar güne şok haberle uyandı! Meğer hepsi kaydediliyormuş

iPhone kullananlar güne şok haberle uyandı! Meğer hepsi kaydediliyormuş

Apple'ın kullanıcılarını çileden çıkartacak yeni bir güvenlik istismarı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda iCloud'un hacklenmesi ile birçok insanı mağdur eden Apple'ın iPhone'lar üzerinden kullanıcılarının verilerinin kendilerinden izinsiz bir şekilde depoladığı ortaya çıktı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:02

İki nesil önceki iOs 14'ü güvenlik öncelikli çıkardığını vurgulayan Apple'dan kullanıcıları endişelendirecek bir hamle geldi. 

Iphone analizi olarak isimlendirilen bir Apple özelliği, donanım ve yazılım verilerini inceleyerek daha iyi bir deneyim sunmayı vaadediyor. 

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

TÜM VERİLERİNİZ APPLE TARAFINDAN TOPLANIYOR 

Fakat siber güvenlikçilerin söz konusu uygulama üzerinde yaptığı bir çalışmada bu özelliğin kapalı olması halinde bile verilerin toplandığı ortaya çıktı. 

Apple konuyla alakalı açıklamasında, "iPhone Analizi; donanım ve işletim sistemi özellikleri konusunda ayrıntılar, performans istatistikleri ve aygıtlarınızı ve uygulamaları kullanma şekliniz hakkındaki verileri içerebilir. Toplanan bilgilerin hiçbiri kimliğinizin bireysel olarak teşhis edilmesini sağlamaz. Kişisel veriler diferansiyel gizlilik gibi gizlilik koruma tekniklerine tabi oldukları için ya hiç tutulmazlar ya da Apple’a gönderilmeden önce raporlardan silinir. Aygıt Analizi’ni paylaşmayı tamamen etkisizleştirmeyi de seçebilirsiniz." demişti. 

Tesla kullanıcılarının dikkatine! Elon Musk müşterilerine tam otomon sürüş hediye... Haberi Görüntüle

ŞOK EDİCİ 

Tommy Mysk ve Talal Haj Bakry isimli iki siber güvenlikçi, Apple uygulamalarını kontro letti. Gizlilik ayarlarını değitştirdikleri halde Apple'ın verileri kendi sunucularına gönderdiğini belirten ekip, 'Gönderilerin bilgilerin ayrıntı seviyesi Apple gibi bir şirket için şok edici.' sözlerini kaydetti. 

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

TÜM HERŞEYİ KAPATTIK YİNE VERİLER TOPLANDI 

Diğer yandan ekip şu sözlere yer verdi: 

Kişiselleştirme seçeneklerini devre dışı bırakmak veya kapatmak, uygulamanın gönderdiği ayrıntılı analiz miktarını azaltmadı. Kişiselleştirilmiş reklamlar, kişiselleştirilmiş öneriler ve kullanım verilerini ve analizleri paylaşma gibi olası tüm seçenekleri kapattık. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading