Yandex Metrica
SON DAKİKA
Huawei'den akıl almaz sansür yöntemi! Çinli protestocuların çektiği videolar cihazlardan siliniyor

Huawei'den akıl almaz sansür yöntemi! Çinli protestocuların çektiği videolar cihazlardan siliniyor

Çin'de koronavirüs kısıtlamalarına karşı yapılan protestolarda sansür işlemleri farklı boyutlara ulaştı. Çinli teknoloji devi Huawei telefonlarında bulunan protestolara ilişkin videoları cihazlardan kendi kendine silmeye başladı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:07

Koronavirüs ile mücadelede sıfır vaka politikasını yürütmeye çalışan ve bununla ilgili halka karşı sert önlemler alan Çin'de kısıtlama karşıtı protestolar giderek artıyor. 

Karantina önlemlerini protesto eden yüzlerce kişi sokaklara dökülürken Çin polisi halka silah ve sopalarla saldırıyor. 

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

ÇİNLİ TEKNOLOJİ DEVİ SANSÜRE DESTEK VERDİ 

Diğer yandan Çin yaşanan protestolara karşı sansür yöntemi izlemeye başladı. Sansür hareketine ise Çinli teknoloji devi Huawei de katıldı. Huawei telefonlarda bulunan protestolara ilişkin videoların görünmediği iddia edildi. 

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

PROTESTO VİDEOLARI OTOMATİK OLARAK SİLİNİYOR 

Sosyal medyada paylaşılan ekran görüntülerinde galerilerde her videonun görünmesine karşın sadece protesto içerikli videoların görünmediği ve galerilerden silindiği belirtildi. 

Ayrıca video silme sansürünün bulut depolamada mı olduğu yoksa cihazın yerel depolamasında mı yapıldığı gizemini koruyan detaylardan. 

Huawei telefon sahipleri cihazlarından videoların kendi kendine silindiğini ve herhangi bir silme işlemi için onay vermediklerini belirtiyor. Çekilen görüntüler galeride video ikonu olarak gözükürken videolar herhangi bir şekilde izlenmiyor ve açılmıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading