Yandex Metrica

Güneş sisteminde heyecanlandıran keşif

Güneş sisteminde heyecanlandıran keşif

Güneş sisteminde sürpriz bir keşif var. Yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit belirlendi.

Teknoloji

23.01.2024, 17:52

Güneş sisteminde yeni bir keşif heyecanlandırdı. Yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.

"Space.com"un haberine göre, "2021 PH27" adlı asteroid 13 Ağustos'ta Şili'de gökbilimciler tarafından belirlendi. Asteroidin, Güneş etrafında turunu tamamlamasının 133 gün sürdüğü ifade edildi. Bu, Güneş'in çevresini 88 günde turlayan Merkür gezegeni dışında Güneş Sistemi'nde bilinen en hızlı dönen cisim olduğunu ifade ediyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

GÜNEŞ'E MERKÜR'DEN DAHA FAZLA YAKLAŞIYOR

"2021 PH27"in Merkür’e kıyasla çok daha eliptik bir rotada seyrettiği, bu nedenle Güneş'e daha fazla yaklaştığı ifade edildi. Asteroidin Güneş'e her yaklaştığında yüzeyinin çok fazla ısındığı ve uzaya kurşun madeni bıraktığı bilgiler arasında. 

Uzmanlar, asteroidin, mevcut güzergahından çıkarılmadığı takdirde, birkaç milyon yıl sonra Güneş, Merkür veya Venüs ile çarpışacağı tahmininde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading