Yandex Metrica
SON DAKİKA
Google savaş yüzünden batıyor! Teknoloji devi duyurdu! Peki şimdi ne olacak?

Google savaş yüzünden batıyor! Teknoloji devi duyurdu! Peki şimdi ne olacak?

ABD merkezli dünyada en çok kullanılan arama motoru Google'ın Rusya şubesi savaş nedeniyle iflas edeceğini duyurdu. Firma ücretsiz faaliyetlerini sunmaya devam edecek. Öte yandan Rusya, geçtiğimiz yıl Google büyük bir para cezası kesmişti.

Teknoloji

23.01.2024, 19:17

Google‘ın Rusya şubesi, savaşa dayanamadığı için iflas başvurusunda bulunacak. Firma artık Rusya şubesini ellerine tutamayacaklarını açıkladı. Eğer iflas gerçekleşirse Google, savaş yüzünden iflas eden ilk büyük teknoloji şirketi olacak.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

GOOGLE HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ SUNACAĞINI BEYAN ETTİ

Siftdelete'in haberine göre Google sözcüsü, iflas haberinin ardından Rusya'daki insanların bilgiye erişmesi için Arama, YouTube, Gmail, Haritalar ve Google Play gibi ücretsiz hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Firma, Rusya’ya gönderdiği iflas başvurusunda niyetli olduklarını belirten mektupta şu açıklamaları yaptı:

"22 Mart 2022’den bu yana, kendi iflasını ve parasal yükümlülüklerini yerine getirememesini, kıdem tazminatı ödemesini ve (veya) bir iş sözleşmesi kapsamında çalışan veya daha önce çalışan personelin ücretini ve (veya) öngörülen süre içinde zorunlu ödeme yapma yükümlülüğünü öngörmektedir."

WhatsApp'a yeni özellik geldi! WhatsApp sohbet kilitleme ve gizli kod... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN GOOGLE'A VERDİĞİ CEZA

Rusya, 2021'in Aralık ayında yasa dışı içerikler nedeniyle Google’a 7.2 milyar ruble (yaklaşık olarak 100 milyon dolar) para cezası vermişti. Bu miktardaki para cezası, Google Rusya gelirinin yüzde 8’ini oluşturuyor. Buna ek olarak Rusya’nın, Google gelirine YouTube erişimi nedeniyle 1 milyar ruble (yaklaşık 15 milyon dolar) el koyduğu ileri sürüldü.

İddiaların ardından Rusya medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, YouTube’un yasa dışı videoları kaldırmasından sonra Google’ı daha az bir miktar yani 8 milyon ruble ile (yaklaşık 95.000 dolar) cezalandırmakla tehdit etti. Sonuç olarak Rusya’nın Google’dan ne kadar para elde ettiği bilinmiyor.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Apple, Meta ve Microsoft gibi büyük şirketlerin neredeyse tamamı ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı. Rusya ise Instagram ve Facebook platformlarını ülkede yasaklamaya gitti. Bazı uygulama geliştiricileri bunun ardından ülkelerine özgü platform ürettiler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading