Yandex Metrica
SON DAKİKA
Google'ın yeni servisi Antalya'daki depremi saniyeler öncesinden bildirim atarak uyardı! İşte o uygulama

Google'ın yeni servisi Antalya'daki depremi saniyeler öncesinden bildirim atarak uyardı! İşte o uygulama

Google'ın Türkiye'de de hizmete sunduğu deprem uyarı sistemi bu sabah meydana gelen Alanya depremiyle kendisini gösterdi. Söz konusu sistem, deprem olmadan saniyeler öncesinden kullanıcısına bildirim gönderdi. Bu gelişmenin ardından birçok kullanıcı Google'ın bunu nasıl yapabildiğini merak etmeye başladı.

Teknoloji

23.01.2024, 18:35

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre bu sabah saat 06.21'de Akdeniz'de Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Donanımhaber'in aktardığına göre Google deprem uyarı sistemi, erken saatlerde meydana gelen depremden saniyeler önce, o bölgede oturan kullanıcılara deprem uyarı sistemi aracılığıyla bir uyarı mesajı gönderdi.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜK DEPREM AĞI OLACAK

Şirket, Android tabanlı deprem uyarı sistemini Türkiye'de de kullanıma sunmuş durumda. Sistem, kullanıcıları depremden saniyeler önce uyararak yıkım etkisi yüksek dalgalar (S) gelmeden önce daha güvenli bir yere geçmelerini sağlamayı hedefliyor.

Google'ın amacı dünyanın en büyük deprem algılama ağının oluşturmak. Arama devi bu projesinin başarılı olacağına inanıyor zira neredeyse her akıllı telefonda deprem dalgalarını tespit edebilen bir ivmeölçer var.

Deprem uyarılarını alabilmeniz için cihazınızın internete bağlı olması gerekli.

Telefonunuzun Ayarlar bölümünü açın.
Konum > Gelişmiş > Deprem uyarıları'na dokunun.
Deprem uyarıları'nı açın veya kapatın.
Bölgenizdeki tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading