Yandex Metrica

Sitede Ara

Google'a sahtekarlık davası açıldı! O reklamın tamamen yalan olduğu ortaya çıktı

Google'a sahtekarlık davası açıldı! O reklamın tamamen yalan olduğu ortaya çıktı

Google, yanıltıcı reklamlar sebebiyle ABD'nin 7 eyaletinde davalık oldu. Radyo kanallarında akıllı telefon modeli Pixel 4 için yayınlanan reklamların sahte olduğunun ortaya çıkması sonrası davalarla baş etmek zorunda kalan Google'dan açıklama geldi.

Teknoloji

27.02.2024, 14:34

Google'ın akıllı telefon serisi Pixel'le başı derde girdi. Pixel telefonlarda yaşanan problemlerden dolayı eleştirilere maruz kalan Google şimdi de bu telefon yüzünden para cezası ile karşı karşıya geldi. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

7 EYALET GOOGLE'A DAVA AÇTI 

Federal Ticaret Komisyonu ve yedi ABD eyaleti, Pixel 4 modeli için yanıltıcı reklamlar düzenlediği gerekçesiyle Google'a dava açtı. 

Arizona, California, Georgia, Illinois, Massachusetts, New York ve Texas ve FTC tarafından yürütülen davada, Pixel 4 reklamlarına ilişkin basına çeşitli reklam metinler gönderdiği ve sahte incelemeler için ödeme yaptığı iddia edildi. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

SAHTE REKLAMLAR 29 BİN KEZ YAYINLANDI 

Sahte reklamdan dolayı Google'ın 9,4 milyon dolar para cezası ödeyebileceğine dikkat çekilirken, FTC tarafından yapılan açıklamada, Google'ın reklamcılıkta doğruluk kurallarına bariz bir saygısızlık gösterdiğini ve sahte reklamların 29 bin kez yayınlandığını bildirdi. 

Google bu iddialara geç cevap verirken, Engadget'e yapılan açıklamada Google sözcüsü José Castañeda, şirketin durumu ele almaktan "memnun" olduğunu ve reklam yasalarını "ciddiye" aldığını dile getirdi. Diğer yandan yetkili 7 eyaletten 6'sı ile anlaşıldığını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading