Yandex Metrica

Gizli numara araması nasıl yapılır? Gizli numaradan arama nasıl yapılır?

Gizli numara araması nasıl yapılır? Gizli numaradan arama nasıl yapılır?

Ülkemizde hizmet veren operatörlerden sim kart sahibi olan vatandaşlar istediği zaman numaralarını gizleyerek arama yapabiliyor. Gizli numaradan aranmak istemeyen kişiler de gizli numaradan aramaları engelleme hakkına sahip. Gizli numaradan arama yapmak isteyen kişiler Turkcell, Vodafone, Türk Telekom fark etmeksizin hangi operatörden isterlerse gizli numaradan arama yapabiliyor. Peki gizli numara araması nasıl yapılır? Gizli numaradan arama nasıl yapılır?

Teknoloji

17.03.2024, 00:50

Türkiye'de hizmet veren operatörlerden istenirse gizli numara araması yapılıp kapatılabiliyor. Bu özellik hangi operatör firması olduğu fark etmeksizin hepsinden gerçekleşebilmektedir. Bunun üzerine vatandaşlar interennette 'Gizli numara araması nasıl yapılır? Gizli numaradan arama nasıl yapılır?' araması yapmaya başladı. Peki gizli numara araması nasıl yapılır? Gizli numaradan arama nasıl yapılır?

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

GİZLİ NUMARA ARAMASI NASIL YAPILIR?

Gizli numaradan arama yapmak için telefonunuza uygun yöntemi bilmeniz gerekir. Android telefonlardan gizli arama yapmak için şu adımları izlenmelidir;

Android işletim sistemine sahip olan telefonlardan gizli arama yapabilmek için ilk olarak yapmanız gereken şey telefonunuzun “Arama” kısmına girmek olacaktır. Sonrasında ise, arama bölümüne girerek “Seçenekler” tuşuna tıklamalı ve buradan da karşınıza çıkan “Arama Ayarları” nı seçmelisiniz.

Bu işlemden sonra, “Ek Ayarlar” bölümüne giriş yapmalısınız. Daha sonra “Arayan Kimliği”ni seçin.

Bu bölümde karşınıza çıkan bölümde, “Numarayı Gizle” seçeneğine basın..

Bu işlem sayesinde Android telefonunuzdan gizli numara ile arama işlemini yapabilirsiniz.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

GİZLİ NUMARADAN ARAMA GERÇEKLEŞTİRME

Operatörler üzerinden gizli arama gerçekleştirmek için #31# tuşladıktan sonra aramak istediğiniz telefon numarasını yazabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirerek arama yaptığınız zaman aradığınız kişinin ekranında “Özel Numara Arama” ibaderesi yazar.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

GİZLİ NUMARADAN ARAMA NASIL YAPILIR?

Iphone'dan arama yapmak istediğiniz ama numaranızın karşı tarafa gösterilmesini istemediğiniz zamanlarda takip etmeniz gereken adımlar şöyledir:

Iphone’dan gizli arama yapmak için ilk olarak telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne basın, bu bölüm üzerinden “Telefon” sekmesine tıklayın.

Bu işlemin ardından ise, “Aramalar” bölümüne dokunarak bu bölümde bulunan “Numaramı Göster” sekmesine ulaşın.

Son aşamada da, karşınıza çıkacak olan “Numaramı Göster” ibaresini bulunmaktadır. Arama yaptığınız kişinin telefonunda gizli numara olarak numaranızın görünmemesi için bu bölümün kapalı olması lazım. “Numaramı göster” açık olduğu zamanda ise bu bölümün yeşil yani açık olması gerekir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading