Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransız uydu üreticisinden ilginç hamle! Kişisel ve kurumsal verileri uzayda depolayacaklar

Fransız uydu üreticisinden ilginç hamle! Kişisel ve kurumsal verileri uzayda depolayacaklar

Dünya devletleri, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında karbon emisyonunu azaltmanın çarelerini ararken Fransız uydu şirketi ilginç bir çalışmaya imza atacak. Buna göre, veriler yörüngede kurulan bir merkezde depolanacak.

Teknoloji

23.01.2024, 20:04

İklim değişikliğinin en büyük sebeplerinden biri olan karbon emisyonu, tüm devletlerin ortak sorunu. Zira, emisyon oranı azaltılmazsa Dünya, her geçen yıl biraz daha ısınacak ve su kaynakları tehlikeye girecek.

Bu kapsamda, devletler kadar özel şirketler de çalışmalar yürütüyor ve kendi alanında karbon emisyonunun azaltılmasına çareler arıyor.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

ATMOSFER DIŞINDA VERİ DEPOLAMA MERKEZLERİ KURACAKLAR

Fransız uydu üreticisi Thales Alenia, bu kapsamda ilginç bir fizibilite çalışmasına hazırlanıyor.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

KARŞILAŞTIRMA YAPILACAK

Çalışmada, bu tür uzay yapılarının üretimi ve fırlatılmasındaki karbon emisyonunun, veri depolama merkezlerinin Dünya’da ürettiği karbon emisyonundan önemli ölçüde düşük olup olmayacağı incelenecek.

Hayata geçirilirse veri depolama merkezlerinin atmosferin dışında kurulacağı ve enerjisinin güneş enerjisi santrallerince sağlanacağı aktarılan açıklamada, bunun 2050 sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmaya katkı sağlayacağı, Avrupa uzay ve dijital ekosisteminde büyük bir gelişme olacağı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading