Yandex Metrica

Fotoğraflarda bazen gözler neden kırmızı olur?

Fotoğraflarda bazen gözler neden kırmızı olur?

Çekilen fotoğraflarda gözler bazen kırmızı görünür. Eskiden ancak fotoğraflar tab ettirildiğinde yaşanan bu durum artık akıllı telefonlarda anlık fark edildiğinden büyük bir sorun teşkil etmiyor. Kırmızı göz oluşmasına ise bakın ne sebep oluyor.

Teknoloji

20.02.2024, 22:33

Bazen verilen pozlar istenen sonucu vermez. Ya saç telleri uçuşur ya göz kapalı çıkar. Ancak bazen de gözlerdeki kırmızılık fotoğrafı korkunç bir şekle dönüştürebilir. Bunun sebebi ne? 

Kırmızı göz, fotoğraflarda insanların gözlerinde görülebilen parlak kırmızı veya turuncumsu lekeler olarak tanımlanıyor. 
Bu, gözlerinizin arkasındaki retinadan yansıyan ışıktan kaynaklanıyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

DÜŞÜK IŞIK VE FLAŞLI ÇEKİM YOL AÇIYOR

Genellikle, flaş kullanıldığında düşük ışık koşullarında gerçekleşen bu durumda parlak ışık o kadar hızlı yanıp sönüyor ki, gözlerin tepki vermeye vakti kalmıyor ve göz bebeğini kısıtlıyor, böylece göze daha az ışık giriyor. 

Işık gözün önünden geçiyor, ancak retinanın güçlü bir kan kaynağına sahip olması nedeniyle gözün arkasında yansıyor. Gözün bu bölümünü besleyen ve aynı zamanda ona kırmızı bir renk veren koroid isimli bağ dokusu tabakası sebebiyle kırmızı göz oluşuyor.

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

EN İYİSİ FLAŞ KULLANMAMAK

Fotoğraflarda kırmızı gözü önlemenin en kolay yolu flaş kullanmamak. Alanda, resimlerinizin flaşsız netleşmesi için yeterli ışık varsa, bu özelliği kapatın. Flaşsız bir çekimin ışığı toplaması genellikle biraz daha uzun sürdüğünden ve sabit durmazsanız bulanık çıkabileceğinden, fotoğraf makinesini sabitlerseniz daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. 

Daha net fotoğraflar elde etmek için odanızı daha parlak hale getirin. Bu, gözbebeklerinin bir miktar küçülmesine yardımcı olabilir ve fotoğrafta kırmızı göz yansıması görme olasılığınızı azaltabilir.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

KIRMIZI GÖZ NASIL DÜZELTİLİR? 

Kırmızı göz sorunlarını düzeltmek ise genellikle oldukça kolay. Dijital kamera kullanıyorsanız, bazıları menüdeki kırmızı göz işleviyle sorunu dijital olarak düzeltebilir. Akıllı telefonlarda çekilen fotoğraflar, düzenleme uygulamasıyla ortadan kaldırılabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading