Yandex Metrica

Facebook ve Twitter, Rusya'nın deepfake teknolojisiyle oluşturduğu sahte kişileri propaganda amacıyla kullandığını duyurdu

Facebook ve Twitter, Rusya'nın deepfake teknolojisiyle oluşturduğu sahte kişileri propaganda amacıyla kullandığını duyurdu

Rusya, cephedeki saldırgan tutumunu dijital ortama da taşıdı. İddialara göre; Rus istihbaratına bağlı birimler, Ukrayna karşıtı makaleler hazırlayarak deepfake teknolojisi ile oluşturulan sahte gazeteci profilleriyle paylaşıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:53

Bir Facebook sözcüsü, Rusya'nın Instagram da dahil olmak üzere çeşitli platformlarda sahte köşe yazarlarının güvenilirliğini artırmak için deep fake ile oluşturulan yüzleri kullandığını söyledi.

Bir diğer kampanya ise Rusya'nın Ukrayna karşıtı propagandayı yaymak için saldırıya uğramış hesapları kullanması oldu. Bu hesapların Belarus'a bağlı olduğu belirlendi.

Facebook, dezenformasyon operasyonuyla bağlantılı 40 profili kaldırdığını ve profillerin Twitter, Instagram, Telegram ve Rus sosyal ağlarına yayılan daha büyük bir kişilik oluşturma operasyonunun küçük bir parçası olduğunu söyledi.

Twitter ise Ukrayna Today adlı yeni bir propaganda sitesine bağlantı sağlayan News Front ve South Front Rus operasyonuyla bağlantılı bir düzineden fazla hesabı yasakladığını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading