Yandex Metrica

Facebook'ta tarihin en büyük çöküşü yaşandı! Şirket ABD finans tarihine bu kez tersten girdi

Facebook'ta tarihin en büyük çöküşü yaşandı! Şirket ABD finans tarihine bu kez tersten girdi

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta bu kez tersten tarihe geçti. Şirket, bir günde yüzde 26 değer kaybetti.

Teknoloji

23.01.2024, 18:45

Facebook'un çatı şirketi Meta Platforms, dün tarihinin en kötü günlerinden birini yaşadı. Facebook hisseleri bir günde yüzde 26 değer kaybederken, şirketin piyasa değerinde de 251,3 milyar dolarlık bir eksilme yaşandı.

Kimse Facebook'un ABD tarihinde bir günde en fazla düşen şirket rekorunu kıracağını düşünmüyordu.

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

KULLANICI KAYBI YAŞIYOR

Meta bilançosunda, Facebook'un tarihinde ilk kez abone kaybettiği haberi Çarşamba günü geç saatlerde hemen hemen herkesi şaşkına çevirdi. Şimdiye kadar, özellikle küçük ölçekli birçok yatırımcı Meta'yı büyük teknoloji hisselerinin en büyüklerinden biri ve sınırsız potansiyele sahip bir şirket olarak görmeye eğilimliydi.

Bloomberg International’ın haberinde ABD’li bir perakende yatırımcı Tobi Alli’nin korku dolu ifadelerine yer veriliyor. 2019 yılında ilk kez Facebook hissesi satın alan Alli o tarihten bu yana pozisyonunu güçlendirmiş. 34 yaşındaki yatırımcı, “Facebook'un bu gibi durumlara düşmeyen daha güvenli bir hisse senedi olduğunu düşünürdüm. Bu tür hareketleri spekülatif hisselerden beklersiniz ama Facebook’un %25 geri çekilmesini gerçekten de beklemezsiniz” dedi. Portföyünden 1000 dolardan fazla miktarın silindiğini gören Alli Meta’daki hisseleri hakkında kendisine zor sorular yöneltiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading