Yandex Metrica
SON DAKİKA
Facebook Metaverse evrenine adım atıyor

Facebook Metaverse evrenine adım atıyor

Bugün sanal gerçeklik ve fiziksel gerçekliğin birleştirilmesinde yeni bir aşamaya geçildi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook yeni çatı şirketi Meta'yı duyurdu. Bu şirket, metaverse adında sanal bir evreni temsil ediyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:12

Whatsapp, Instagram, Oculus VR ve Messenger'i da bünyesinde bulunduran Facebook metaverse evrenine geçiş yapıyor. 

Facebook Inc. adını 'Meta' olarak değiştirdi. Mark Zuckerberg şirketinin aldığı yeni adla beraber artık metaverse evrenine odaklanacaklarını açıkladı. 

Bugün yapılan etkinlikte Facebook şirketin gelecek vizyonununu insanlara tanıttı. Şirket, 'Metaverse' isimli teknolojiyle sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirmeyi planlıyor. Gerçek hayatın da sanallaştığı bu dönemde herhangi bir kişiyle fiziksel olarak görüşmeden sanal dünyada görüşüp etkinlik yapma imkanı veren metaverse Facebook'un yeni şirket politikası olarak öne çıkıyor. 

Şirketin yeni adı olan 'Meta' metaverse kelimesinden geliyor. İki kelimeden oluşan metaverse'ün 'meta'sı normalin ötesinde olan anlamına geliyor. Verse kelimesi ise 'universe'ten alınmış durumda. Facebook'un yeni isminin anlamı bu şekilde 'normalin ötesinde evren' anlamına geliyor.

ChatGPT'ye rakip geliyor! Elon Musk ''Grok''isimli yapay zekayı hayata geçiriyor! Haberi Görüntüle

FACEBOOK'UN YENİ EVRENİ: HORIZON 

Facebook Connect 2021 etkinliğinde konuşan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, internetin yeni formu olarak da adlandırıldığı metaverse platformunlun adı Horizon oldu.

Fiziksel dünya ile dijital dünyayı, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ile bir arada deneyimlemeye odaklanan Horizon, Horizon Home, Horizon Worlds, Horizon Workrooms gibi platformlardan oluşacak. Horizon Marketplace üzerinden sanal ürün satışının da yapılacağı Facebook’un metaverse’ünde NFT’ler (benzersiz dijital varlık) de yer alacak.
Horizon platformunda, oyun, spor, konser, parti ve ofis gibi sosyal hayatın hemen hemen her alanına yönelik sanal evrenler (metaverse) yer alacak.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

HİSSELERİ YÜZDE 4 YÜKSELDİ

Facebook'un yeni çatı marka adının duyurulduğu ve metaverse platformu Horizon'ın tanıtıldığı etkinliğin hemen ardından, şirkeitn ABD Borsalarında işlem gören hisseleri de uçuşa geçti. Facebook Connect 2021 etkinliği öncesinde 314 dolar seviyesinde olan Facebook hisseleri, etkinlikte yapılan duyuruların hemen ardından yüzde 4'lük yükselişle 324 doları aştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading