Yandex Metrica

Elon Musk'ın Twitter ifşaatı Türkiye'ye uzanır mı? Hangi manipülasyonlar yapıldı?

Elon Musk'ın Twitter ifşaatı Türkiye'ye uzanır mı? Hangi manipülasyonlar yapıldı?

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, pedofil Hunter Biden dosyasının ardından yeni ifşaatlarda bulunacak. 'Twitter Files' adı altında paylaşılmaya başlanan sosyal medya operasyonlarının Türkiye'ye uzanıp uzanmayacağı merak ediliyor.

Teknoloji

01.02.2024, 07:40

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin önceki yönetimi tarafından gerçekleştirilmiş büyük manipülasyonu dünya kamuoyuna açıklamaya başladı.

Musk'ın Matt Taibbi adlı gazetecinin hesabı üzerinden 'Twitter Files' adı altında paylaştığı dosyalar, ABD'deki Demokrat Parti ekibinin yüz milyonların kullandığı bu platformu nasıl baskı altına aldığını ortaya koydu. 

Yayınlanan ilk dosyaya göre Twitter, nefret içerikli söylemleri engellemeye yönelik geliştirilmiş bazı algoritma ve yazılımları amacı dışında kullanarak bunu cumhuriyetçi kesimin sosyal medyadaki sesini kısmak için devreye soktu. 

Bu operasyonun en ünlülerinden biri geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarından sızdırılan görüntülerin Twitter'da yasaklanmasıydı. 

Milyonlarca kişi Hunter Biden'ın uyuşturucu partilerinden ve pedofili sapkınlığından sosyal medya sayesinde haberdar oldu ancak Twitter, Hunter Biden'ı korumak için tüm imkanlarını kullanarak paylaşımlarda sıkı bir temizliğe girişti ve sözkonusu içerikleri yasakladı.

Hunter Biden'ın rezaletlerini açığa vuran e-mail'lere ilişkin yapılan haberler sansürlendi, sözkonusu dosyaları gösterecek linkler engellendi.  

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

TWITTER FILES İFŞAATI BAŞLADI: PEKİ YA TÜRKİYE?

Özgür düşünce ortamını sadece kendi ideolojisine destek verenler için sağlayan, bunun dışındaki fikirlerin yayılmasına müsaade etmeyen Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından bambaşka bir kimliğe büründü. 

Şirketin geçmişteki algı operasyonlarını milyonlara ifşa eden 'Twitter Files' içerikleri arasında önümüzdeki günlerde Türkiye ile ilgili bir dosyanın olup olmayacağı merak konusu haline geldi. 

Toplumlar üzerindeki siyasi mühendislik çalışmaları ve sokak hareketlerinin tetikleyicisi olan Twitter, Türkiye'de sıklıkla yalan haber ve yalan paylaşımlarla gündeme geliyor. 

Dünya üzerinde gerçek dışı içeriğe en fazla maruz kalan ülkelerin başında gelen Türkiye hakkında Elon Musk'ın bazı dosyalar paylaşabileceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading