Yandex Metrica

Elon Musk ve Twitter'a dava açıldı: Yasalara aykırı 3 yıl ertelenmeli

Elon Musk ve Twitter'a dava açıldı: Yasalara aykırı 3 yıl ertelenmeli

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın alma anlaşması yapan Elon Musk'a dava açıldı. İşlemin yasalara aykırı olduğu ve Musk'ın 2025'ten önce Twitter'ı satın alamayacağı iddia edildi.

Teknoloji

23.01.2024, 19:14

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolara sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasının yankıları devam ederken ABD’nin Florida eyaletindeki bir emeklilik fonu tarafından dava açıldı.Davacı taraf, Musk'ın sosyal medya şirketini 2025'ten önce 44 milyar dolara devralamayacağını savunuyor. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

ELON MUSK VE TWİTTER'A DAVA AÇILDI

İş insanları ve siyasetçiler için Twitter'ı ücretli yapmayı planlayan Musk, geçtiğimiz ay Twitter'ı satın almayı teklif ederken, kurucu Jack Dorsey de dahil olmak üzere diğer büyük Twitter hissedarlarıyla hisselerine güvenmek için anlaşmalar yaptı. Ancak Orlando Polisi Emekli Sandığı, Delaware yasasının hızlı bir birleşmeyi yasakladığını savunarak Elon Musk ve Twitter yöneticilerine dava açtı. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

ÜÇ YIL ERTELENMELİ

Davacılar, bu anlaşmaların Twitter'ın yüzde 9,2'sine sahip olan Musk'ı şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasının fiili sahibi haline getirdiğini söyledi. Sahip olunmayan hisselerin üçte ikisi onay vermedikçe, birleşmenin üç yıl ertelenmesi gerektiğini açıkladılar.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

HENÜZ YORUM YAPILMADI

16 yıl önce kurulan Twitter, kamusal söylemin merkezi olarak görülüyor. Twitter’ın mevcut CEO’su Parag Agrawal ve kurucusu Jack Dorsey’in de şikayet edildiği davaya ilişkin sosyal medya devi henüz yorum yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading