Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elon Musk rahatsızlığını itiraf etti! Twitter'ın milli hesaplara uygulanan sansür uygulaması değişiyor

Elon Musk rahatsızlığını itiraf etti! Twitter'ın milli hesaplara uygulanan sansür uygulaması değişiyor

14 Mayıs seçimleri öncesi Twitter üzerinden "Sana Özel" başlığı altında milli hesaplara yönelik başlatılan operasyonla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Twitter'ın sahibi Elon Musk, konuyla ilgili olarak "gelişmiş yapay zeka robotlarının kontrolü ele geçirmesine yönelik tek gerçekçi yol olduğunu" ifade etti. Musk, bundan böyle sadece "mavi tik"e sahip kullanıcıların bu kısımda yer alacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden milli hesaplara sansür uygulanarak; PKK ve FETÖ yanlısı muhalif hesapların "sana özel" başlığı altında parlatılması büyük tepki toplamıştı.

Teknoloji

23.01.2024, 20:38

Twitter Üst Yöneticisi Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre onaylı hesap olarak bilinen "mavi tik" onay sisteminin kapsamını değiştirecek. 

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

15 NİSAN'DAN İTİBAREN DEĞİŞİYOR

BBC'nin haberine göre, 15 Nisan'dan itibaren yalnızca ücretli "Twitter Blue" özelliğine sahip kullanıcıların gönderileri, sosyal medya uygulamasının diğer kullanıcılarına tavsiye edilebilcek. Yapılacak değişiklikle birlikte ödeme yapmayan hesaplardan gelen gönderiler, "Sana Özel" başlığındaki önerilen tweet akışına dahil edilmeyecek. Twitter'daki anketlerde ise yine yalnızca onaylı hesapların oy kullanmasına izin verilecek.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

ZEKA ROBOTLORI KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ 

Elon Musk, değişikliğin "gelişmiş yapay zeka robotlarının kontrolü ele geçirmesine yönelik tek gerçekçi yol olduğunu, aksi takdirde bunun, umutsuzca kaybedilen bir savaş olacağını" ifdae ederek "Anketlerde oy kullanmak aynı nedenle doğrulama gerektirecek." dedi. Bazı kullanıcılar, tartışmalı hesapların para ödeyerek öne çıkabileceğini belirterek değişikliklere tepki gösterdi. "Twitter Blue", kullanıcıların hesabına "mavi onay rozeti" ekleyen ücretli bir aylık abonelik hizmeti olarak kullanıma sunuluyor.

Ay yolcusu kalmasın! Amerika Ay'a ilk insan ve mal taşıyacağı... Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

Seçimlere sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren hesapların görünürlüğü ve etkileşimleri düşürülürken, muhalif liderler, muhalif hesaplar, hatta FETÖ ve PKK hesapları Twitter algoritması tarafından önerilmeye başlanmıştı.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

KULLANICILARA ZORLA GÖSTERİLDİ 

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun hesabının da bu etkileşim operasyonunda olduğu, paylaşımları, takip edilmese bile kullanıcılara zorla gösterildiği görülüyor.

Muhalif hesaplar bu şekilde ücretsiz şekilde reklam ve etkileşimle desteklenirken,  Erdoğan'a yakın hesaplara etkileşim kısıtlaması ve sansür uygulanıyor. Erdoğan'a yakın hesaplar para karşılığı bile Twitter'da reklam yaptıramıyor.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

ELON MUSK İFŞA ETTİ 

Twitter yıllarca Pentagon'un gizli propaganda operasyonlarına destek olurken, Pentagon eli ile planlanan ve askeri birimlerce uygulanan bu psikolojik savaşın en büyük hedeflerinden birisi de Türkiye olmaya devam ediyor.

Twitter hakkında yayınlanan belgeleri konu alan paylaşımlarda, Elon Musk, Twitter eli ile yürütülen bu operasyonlara Twitter Files'ı yayınlayarak müdahale ettiğini ifşa etmişti.

İstihbarat raporlarında 6 Şubat ile 13 Mart arasında son bir ayda, gündem olan etiketlere yazılan 5 milyon 362 bin 730 paylaşım bilgisayarlar tarafından yönetilen bot (sahte) hesaplardan yapıldı. Bot hesapların yüzde 27'sinin FETÖ ve PKK'ya ait olduğu ortaya çıkarken, kullanıcılar yaşananlara isyan etti.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

1 MİLYON HESAP AÇILDI 

Gazeteci Zafer Şahin ise Türkiye'de seçim öncesi bot hesaplarla bir operasyon yapıldığını ifade ederek, "Twitter'da bu çalışma için 1 milyon hesap açıldı. Aynı metin, binlerce farklı hesaptan paylaşılarak algı çalışması yapılıyor" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading