Yandex Metrica

Elon Musk çıldırdı! İnsan beynine çip takma aşamasını resmen başlattı

Elon Musk çıldırdı! İnsan beynine çip takma aşamasını resmen başlattı

Elon Musk, beyin arayüzü teknolojisi şirketi Neuralink'in mikroçiplerini gelecek yıl insanlara yerleştirmeye başlamayı umduğunu söyledi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:26

Pazartesi günü The Wall Street Journal CEO Konseyi Zirvesi’nde canlı yayınlanan bir röportajda Musk’a Neuralink’in 2022’de ne yapmayı planladığı soruldu. Musk da şu sözlerle cevap verdi:

Neuralink maymunlarda iyi çalışıyor. Test sayısını da oldukça artırdık. Kullanımın ve sonrasında çıkartılmasının güvenli oluşunu teyit ediyoruz. Buna testlere gelecek yıl tetraplejikler, kuadriplejikler gibi ciddi omurilik yaralanmaları olan insanlar da dahil olacak. Konuyla alakalı FDA’in onay vermesini umuyoruz.

elon musk

Bu konuşmanın ardından Musk, Neuralink’in “cihazı yerleştirme standartlarının FDA’nın gerektirdiğinden çok daha yüksek olduğunu” söyledi. Sonrasındaysa bir tweette, “Gelecek yıl insanlarda cihazlarımız olduğunda (maymunlarla nüanslı konuşmalar yapmak zor) ilerleme hızlanacak” dedi.

Musk daha önce Neuralink’in çiplerini ilk kez insanlara yerleştirmesi için daha erken tarihleri sunmuştu. Örneğin 2019’da Neuralink’in 2020’nin sonuna kadar insan testlerine başlamayı umduğunu söyledi. Daha sonra bu yılın Şubat ayında şirketin, 2021’in sonunda teknolojiyi insanlara yerleştirmeye başlayabileceğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading