Yandex Metrica

E-Duruşma nedir, nasıl yapılır? E-Duruşma nasıl girilir?

E-Duruşma nedir, nasıl yapılır? E-Duruşma nasıl girilir?

Koronavirüs sürecinin ardından mahkemelerin ilerleme için kurulan e-duruşma nedir? e-duruşma nasıl yapılır? e-duruşma hangi adliyelerde? Detaylar haberimizde....

Teknoloji

29.03.2024, 08:46

E-Duruşma koronavirüsün etkilerinin, hukukun işleyişine engel olmasına adına, teknolojinin gereklerinden faydalanarak kurulan bir sistemdir. Peki, e-duruşma nedir?

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

E-DURUŞMA NEDİR, NASIL YAPILIR?

İlk olarak pilot uygulama aşamasında yer alan ve giderek yaygınlaşan sistemdir. Sistem UYAP Avukat Portalı üzerinden gönderilecek talep ile başlıyor. Bulundukları ortam üzerinden duruşmayı sorgulayıp 24 saat öncesinde gerekçeli talep göndermeleri yeterli oluyor. Hakimin sistem üzerinden talebi kabul etmesi sonrası avukat duruşmaya video konferans yolu ile katılabiliyor. Online ders gibi düşünülebilir.

Görülen duruşmanın fiziki şekilde olan duruşmadan bir farkı yoktur. Yapılan bu kolaylıkla beraber sistemin yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor. Pilot uygulaması Ankara Batı Adliyesindeki 2 Tüketici Mahkemesi 2 İcra Mahkemesi 1’de Kadastro mahkemesinde gerçekleştirildi ve verim alındı. Adalet Bakanlığı, E-duruşma sisteminin Türkiye geneline yayılması ve artık tamamen kullanım sağlanabilmesi 2022'nin başından itibaren kullanmayı düşünüyor.

E-duruşma sistemine ilgili kullanıcı bilgisayar, telefon ve tablet gibi akıllı tüm cihazlardan bağlanması ve işlemlerini fiziki şekilde olduğu gibi gerçekleştirmesi mümkün hale geliyor.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

E-DURUŞMA HANGİ ADLİYELERDE? 

Ankara'da denenen uygulamanın başarılı sonuç vermesi üzerine: Ankara, Ankara Batı, İstanbul, İstanbul Anadolu, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece, Beykoz, Silivri, Çatalca, Şile ve Adalar adliyelerindeki tüm hukuk mahkemelerinde uygulanan e-duruşma, diğer 28 büyükşehirdeki adliyelerde de İcra Hukuk, Tüketici ve Kadastro mahkemelerinde yapılmaya başlandı.

2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen alır! 2'si birden ücretsiz dağıtılacak! 18 Nisan 2024 tarihine kadar yetişen... Haberi Görüntüle

E-DURUŞMA NASIL GİRİLİR?

Mahkeme tarafından E-duruşma başlatıldığında Avukat Portal/CELSE üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif OLUYOR. Bu durumda e-duruşma talebi onaylanmış avukatlar duruşmaya “Duruşma Sorgula” menüsünden Duruşmaya Katıl butonu ile dahil olabiliyorlar.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading