Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyanın teknolojik kıtlığı: 2023'e kadar çipler tükenebilir

Dünyanın teknolojik kıtlığı: 2023'e kadar çipler tükenebilir

Merkezi Malta, New York'ta bulunan çok uluslu bir yarı iletken fason üretim ve tasarım şirketi GlobalFoundries CEO’su çip sıkıntıyla ilgili açıklama yaptı. CEO Caulfield, "2023′e kadar yarı iletken çip kapasitemiz tükendi" dedi.

Teknoloji

23.01.2024, 18:13

Yarı iletken üreticisi GlobalFoundries, bu hafta Nasdaq’ta çıkış yaptı. Dev şirketin değeri 25 milyar doları aştı. Ancak öte yandan küresel bir çip sıkıntısının 2023 veya sonrasında devam edebileceğiyle ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. 

GlobalFoundries CEO’su Tom Caulfield, CNBC’ye verdiği röportajda, ”Önümüzdeki beş ila 10 yılın daha talebin değil arzın peşinde olacağız” dedi. GlobalFoundries’in müşterileri arasında Qualcomm, MediaTek, NXP Semiconductors ve Qorvo bulunuyor.

çip kıtlığı

Otomotiv şirketleri ve beyaz eşya üreticileri, aylardır yeterli çip elde etmek için mücadele ediyor. Şimdi sorun elektronik üreticilerine ve onların tedarikçilerine de yayılıyor. Örneğin Apple, çip kıtlığı nedeniyle bu tatil sezonunda 6 milyar dolardan fazla satış kaçıracağını açıkladı. Intel de aynı şekilde açıklamada bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading