Yandex Metrica

Dünyanın en popüler SİHA'sı: Çok sayıda talep var

Dünyanın en popüler SİHA'sı: Çok sayıda talep var

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Baykar Bayraktar TB2'nin dünyada bayağı popüler olduğunu belirterek, "Çok sayıda talep var." şeklinde açıklama yaptı.

Teknoloji

23.01.2024, 19:21

Geçtiğimiz günlerde Reuters'a konuşan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ''Artık Tüm Dünya Müşterimiz. Yılda 200 adet Bayraktar TB2 üretme kapasitesine ulaşmış durumda. TB3 ve İnsansız Savaş Uçağı KIZILELMA (MİUS) ilk uçuşunu gelecek yıl yapacak. Taksi İHA’lar üzerinde çalışıyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı. Selçuk Bayraktar'ın bu sözlerinden sonra Bayraktar TB2'nin dünyada popüler olduğunu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de ifade etti.

İsmail Demir, "Tabii ki bütün sanayicimizi ziyaret etmemiz zaman alıcı bir şey. Bazı firmalara birlikte olup kabiliyetlerini yerinde görmek gibi bir faaliyetimiz olacak. İnşallah Anadolu'muzun çeşitli yerlerinde savunma sanayi ve sanayi ekosistemimizin genelinde yapılacak faaliyetler ve bir dizi şirketlerle ilgili kabiliyet değişimlerini yerinde görmek bizim için çok faydalı olacak." diye konuştu.

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

''DÜNYADA POPÜLER OLDU''

Litvanya Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeska ile imzaladıkları savunma sanayi iş birliği niyet mektubuna değinen Demir, şunları kaydetti: "Baykar Bayraktar TB2 dünyada bayağı popüler oldu. Çok sayıda talep var. Litvanya da bu talebi yapan ülkelerden biriydi.'' ifadelerini kullandı.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

''LİTVANYA İLE İHA'LAR KONUSUNDA MUTABIK KALDIK''

Zaten bu konudaki talepleri görüşmemiz uzun zamandır devam ediyordu. Litvanya ile hem savunma sanayi iş birliğini geliştirmek hem de İHA'lar konusunda bir mutabakat zaptı imzaladık. Gelişmeler olumlu yönde devam ediyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading