Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyanın en büyük sırlarından biriydi! Mısır mumyalarında Anadolu detayı

Dünyanın en büyük sırlarından biriydi! Mısır mumyalarında Anadolu detayı

Piramitler ve gelişmiş mumyalama gibi, dünyanın en büyük sırlarını barındıran eski Mısır medeniyeti hakkında dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, mumyalarda Anadolu geni bulundu.

Teknoloji

23.01.2024, 20:15

Çağının çok ötesinde bir teknoloji ve bilimsel gelişmeyi bünyesinde barındıran Mısır Medeniyeti, bugün bile birçok sırrı bünyesinde barındırıyor. Özellikle piramitler ve eski Mısırlıların gelişmiş mumyalama teknolojisi hem arkeologların hem de bilim insanlarının ilgisini çekiyor.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

ANADOLU GENİ TAŞIYORLAR

Almanya’da mumyalar üstüne yapılan bir araştırma ilginç bulguları ortaya çıkardı.

Mısır’da çıkarılan M.Ö. 1400 ve 400 yıllarına ait olan mumyalarda yapılan araştırmada, bu mumyaların DNA’larında Anadolu ve Avrupa genlerinin olduğunu ortaya koydu. Mumyaların genlerinin Akdeniz insanlarının genlerine yakın olduğu anlaşıldı.

Jena’daki Max Planck İnsanlık Tarihi Bilimleri Enstitüsü ve Tübingen Üniversitesi’nin ortak çalışmasında,  151 mumya üzerinde yürütülen çalışma sonrasında  Antik Mısırlıların genlerinin İsrail, Suriye, Ürdün ve Lübnan’ın gen havuzuyla da uyuştuğunu belirtildi.

Araştırma Başkanı Johannes Krause, araştırmayı yaparken Büyük İskender ve diğer tarihi isimlerin Mısırlıların genlerini etkileyip etkilemediklerini keşfetme amacını taşıdıklarına değindi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading