Yandex Metrica
SON DAKİKA

Dünya'nın manyetik alanını sese çevirdiler, ortaya korku filmi çıktı! Dinlemeden önce bir daha düşünün

Dünya'nın manyetik alan verileri ilk kez ses formatına çevrildi. Ortaya gerilim filmlerini bile aratan korkunç bir şey çıktı.

Teknoloji

23.01.2024, 19:59

Yeryüzünün manyetik alanında oluşan sinyaller sese çevrilince ortaya korkunç bir efektler dizisi çıktı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Dünya'nın manyetik sinyallerini belirlemek amacıyla görevlendirilmiş Swarm uydularının gönderdiği veriler Danimarka Teknik Üniversitesi'ndeki bilim adamlarınca sese dönüştürüldü. Fakat Dünya'nın koruyucu manyetik alanına ait 'doğal müziği' duymak isteyenler bir süre sonra bu yaptıklarına pişman oldu. Zira kaydedilen doğal sesler bir gerilim filminin müziklerinden farksızdı. 

Dünya'yı kozmik radyasyondan ve güçlü güneş rüzgarlarının yüklü parçacıklarından koruyan, aynı zamanda insanlar tarafından görülemeyen ve duyulamayan manyetik alan faaliyetlerinin merkezinde, gezegenin dış çekirdeğindeki çok sıcak demir molekülleri bulunuyor. Elektrik akımları üreten ve Dünya yüzeyinde elektromanyetik alan oluşturan bu demir parçacığı okyanusu, oksije ve nitrojenin çarpışmasıyla da birleşince yeşil-mavi renklerde aura oluşturuyor. 

Avrupa Uzay Ajansı'nın 2013 yılında fırlattığı Swarm görevi uydularının üçlü sinyallerini hassas biçimde kaydeden uzay bilimcileri, Danimarkalı akademisyenler ve müzisyenlerle işbirliği yaparak normalle duyulamayan sinyalleri sese dönüştürdü. Ortaya çıkan müzik ve efektler hayli korkutucu olsa da Dünya'da yaşam, bu seslere neden olan faaliyetin sağladığı koruma sayesinde var.

Uzaktan çalışma sistemi tarih oluyor! Dell'den çalışma hayatında kriz çıkartacak... Haberi Görüntüle

İŞTE O KAYDIN UZUN HALİ

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading